Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 627 wijnen

Le Mortelle Vivia 2023

Herkomst: Italië, Toscane
Druif: Ansonica, Vermentino, Viognier
Licht, fris en fruitig wit
Frisse en verfijnde witte wijn met aroma’s van citrus, perzik, witte bloemen en een vleugje mediterrane kruiden. In de mond sappig, licht ziltig en elegant met een levendige, minerale afdronk.
€ 20.95 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Le Mortelle Vivia is een elegante witte wijn van het Antinori-landgoed Le Mortelle, gelegen in de Maremma (Zuidwest-Toscane), vlak bij de Tyrrheense kust. De wijn is een blend van Vermentino, Ansonica (Inzolia) en een klein deel Viognier, druiven die uitstekend gedijen in het warme, kustklimaat van deze streek.

De druiven worden apart geoogst en gevinifieerd om het karakter van elk ras tot uiting te laten komen. Na een zachte persing vindt vergisting plaats in roestvrijstalen tanks bij lage temperatuur. De wijn rust daarna enkele maanden op de fijne lie, wat zorgt voor een ronde textuur en meer complexiteit zonder het frisse karakter te verliezen.

In de neus aroma’s van citroen, grapefruit, rijpe perzik, kamille en een ziltige zeebries. De smaak is soepel en levendig, met frisse zuren, subtiele kruidigheid en een verkwikkende afdronk. Vivia is een stijlvolle, moderne wijn die de zonnige, maritieme elegantie van de Toscaanse kust weerspiegelt.

Wijnmakers Antinori 11
Wijnhuis Le Mortelle
Land Italië
Regio Toscane
Druif Ansonica, Vermentino, Viognier
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 12 - 14°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Verfrissend bij salades, lunchgerechten, gegrilde vissoorten en sushi
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 11,5%
Jaargang 2023
Italië, Toscane
In Maremma, de streek aan de Toscaanse kust, vind je in het noorden het wijngebied Bolgheri, waar de Super Tuscans Sassicaia en Ornellaia zijn ontstaan. Het zuidelijke gedeelte van dit gebied kent haar eigen beschermde herkomstbenaming. Eerst als IGT Maremma in 1995 en in 2011 werd de hogere kwaliteitsaanduiding DOC Maremma Toscana ingevoerd.
 
What's in a name 
Kent u het gebied niet? Dat is niet zo raar. Deze streek is als wijnregio ook relatief nieuw. Ooit was het, met uitzondering van het hoger gelegen ‘Alta Maremma’,  één groot drassig gebied. Het moeras werd al in de 18e eeuw drooggelegd, maar pas eind 20e eeuw kwam de wijnbouw echt van de grond. Wat dat betreft kent het dezelfde achtergrond als de Médoc regio. Ook hier zijn de moerassen drooggelegd om later succesvolle wijngaarden te kunnen worden.
 
Piero Antinori: De pionier
Uit vernieuwing ontstaan vaak de mooiste resultaten. Piero Antinori experimenteerde met andere druiven in Chianti; zijn Tignanello is inmiddels wereldberoemd. Nu loopt Antinori weer voorop door het potentieel van Maremma te ontdekken en te benutten. Op de wijndomeinen Le Mortelle en Aldobrandesca maken ze prachtige wijnen. De internationale pers en onze eigen Grote Hamersma hebben deze wijnen al ontdekt. U krijgt nu de kans om kennis te maken met deze nog onbekende parels.
 
Proeftuin
Antinori zag in dit gebied meteen potentieel voor de ‘Bordeaux’ druiven cabernet sauvignon,  malbec en cabernet franc en voor witte wijn de lokale ansonica, vermentino en de franse druif Viognier. De wijnmakers van Antinori zien dit gebied dan ook als een heerlijke proeftuin waarin ze vrijuit kunnen experimenteren met druivensoorten en met bijzondere rijpingsvaten zoals amfora’s. 
 
Fattoria Le Mortelle
Le Mortelle is in 1999 aangekocht door de familie Antinori. Inmiddels maken ze op dit fraaie domein al vele jaren prachtige wijnen. Opvallend is dat je in de wijnen van Le Mortelle steeds een kruidig aroma ontdekt. Dit is afkomstig van de typisch Toscaanse Mortella, een struik met wilde zwarte bessen die je hier overal tegenkomt. Deze struik is de inspiratie geweest voor de naam van het huis en ook in het logo van Le Mortelle vind u hem terug.
 
Le Mortelle
Wijnen van Le Mortelle