In de schaduw van Barcelona produceert Vilarnau cava's die de essentie van Penedès vangen. Elk bruisend glas, gemaakt met respect voor milieu en traditie, is een testament van hun streven naar uitmuntendheid en hun toewijding aan duurzaamheid. Proef de kwaliteit die alleen kan komen van een huis dat zich volledig inzet voor het ambacht.
In Spanje, in de wijnregio Penedès vlakbij Barcelona, ligt wijnhuis Vilarnau. Deze wijnmakerij is met haar 20 hectare wellicht klein van formaat, maar groots in het maken van exclusieve cava's! Op traditionele en ambachtelijke wijze maar met hypermoderne apparatuur, maakt wijnhuis Vilarnau cava's van topkwaliteit. De eerste cava met het label Vilarnau werd in 1949 gecreëerd en tot op heden weten de wijnmakers nog steeds een wijn van uitzonderlijke klasse te waarborgen.
| Wijnhuis | Vilarnau |
| Land | Spanje |
| Regio | Penedes |
| Druif | Macabeo, Parellada, Xarel-lo |
| Druif omschrijving | 50% Macabeo, 35% Parellada, 15% Xarel-lo |
| Lagering | 100% in de fles |
| Temperatuur | 6 - 8°C |
| Bewaarpotentie | 1-3 jaar |
| Wijn & Spijs | Heerlijk als aperitief en mooi bij wit vlees, vis, schelp- en schaaldieren, salades en zachte kazen |
| Sluiting | Champagnekurk |
| Smaak | Fruitige en frisse rosé |
| Alcohol | 11,5% |
De familie Vilarnau, van Spaanse adel, vestigde zich in deze speciale plaats in de 12e eeuw. Vilarnau is een samenvoeging van het Latijns Vila en Arnau, met andere woorden het "landhuis van de familie Arnau”. Vroeger stond het op het landgoed Castillo de Subirats waar al in de 12e eeuw wijnstokken werden verbouwd.
