De Vilarnau Cava Brut Reserva is een klassieke cava uit de Penedès, geproduceerd volgens de méthode traditionnelle. Vilarnau ligt aan de voet van het Montserrat-gebergte, waar hoogte, verkoelende winden en kalkrijke bodems zorgen voor frisheid en precisie.
De blend bestaat uit Macabeo, Parellada en Xarel·lo. Na de tweede gisting op fles rijpt de cava minimaal 18 maanden sur lie, wat zorgt voor fijne mousse en subtiele tonen van brioche en amandel. Een elegante, betrouwbare cava met uitstekende balans tussen fruit en frisheid.
| Wijnhuis | Vilarnau |
| Land | Spanje |
| Regio | Penedes |
| Druif | Macabeo, Parellada, Xarel-lo |
| Lagering | 100% in de fles |
| Temperatuur | 6 - 8°C |
| Bewaarpotentie | Op dronk |
| Wijn & Spijs | Heerlijk als aperitief en mooi bij wit vlees, vis, schelp- en schaaldieren, salades en zachte kazen. |
| Sluiting | Champagnekurk |
| Smaak | Licht, fris en fruitig wit |
| Alcohol | 11,5% |
| Duurzaamheid | Biologisch gecertificeerd |
|
|
|
| Klik hier voor meer voedingswaarde-informatie | |
De familie Vilarnau, van Spaanse adel, vestigde zich in deze speciale plaats in de 12e eeuw. Vilarnau is een samenvoeging van het Latijns Vila en Arnau, met andere woorden het "landhuis van de familie Arnau”. Vroeger stond het op het landgoed Castillo de Subirats waar al in de 12e eeuw wijnstokken werden verbouwd.
