De Vilarnau Cava Brut Reserva Rosé wordt gemaakt van Garnacha en Pinot Noir, druiven die zorgen voor verfijnd rood fruit en structuur. De cava wordt geproduceerd volgens de traditionele methode en rijpt minimaal 15–18 maanden sur lie.
Het resultaat is een elegante rosé cava met florale tonen, fris rood fruit en een delicate mousse. Ideaal als stijlvol aperitief of bij lichte gerechten.
| Wijnhuis | Vilarnau |
| Land | Spanje |
| Regio | Penedes |
| Druif | Garnacha, Pinot Noir |
| Lagering | 100% in de fles |
| Temperatuur | 6 - 8°C |
| Bewaarpotentie | Op dronk |
| Wijn & Spijs | Heerlijk als aperitief en mooi bij diverse lichte vlees- en visgerechten, paella, pizza en pasta. |
| Sluiting | Champagnekurk |
| Smaak | Fruitige en frisse rosé |
| Alcohol | 12% |
|
|
|
| Klik hier voor meer voedingswaarde-informatie | |
De familie Vilarnau, van Spaanse adel, vestigde zich in deze speciale plaats in de 12e eeuw. Vilarnau is een samenvoeging van het Latijns Vila en Arnau, met andere woorden het "landhuis van de familie Arnau”. Vroeger stond het op het landgoed Castillo de Subirats waar al in de 12e eeuw wijnstokken werden verbouwd.
