Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 626 wijnen
91 James Suckling

Masi Passo Doble Bio 2022

Herkomst: Argentinië, Mendoza
Druif: Corvina, Malbec
Vol en rond rood
Rijke en kruidige rode wijn met aroma’s van rijpe kersen, zwarte bessen, specerijen en een hint van cacao. In de mond vol en fluweelzacht, met ronde tannines, sappig fruit en een warme, harmonieuze afdronk.
€ 12.95 € 15.50 | 75cl
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Passo Doble is een expressieve rode wijn van Masi Tupungato, het Argentijnse wijnproject van het Venetiaanse huis Masi Agricola. Gelegen in de hooggelegen Tupungato Valley in Mendoza, combineert deze wijn Italiaanse traditie met Argentijnse kracht. De wijn is gemaakt van een blend van Malbec en Corvina, waarbij de Corvina-druiven deels worden ingedroogd volgens de appassimento-techniek, die typerend is voor Amarone-wijnen uit Veneto.

Deze unieke combinatie zorgt voor een wijn met diepe kleur, geconcentreerd fruit en een zachte, fluwelige structuur. De Malbec zorgt voor kracht en sappigheid, terwijl de Corvina verfijning, complexiteit en aroma’s van kersen en kruiden toevoegt. Na de vergisting rijpt de wijn enkele maanden op houten vaten, wat hem extra zachtheid en ronding geeft.

In de geur vind je tonen van rijpe pruimen, kersen, specerijen, drop en een vleugje hout. De smaak is vol en rond, met zachte tannines en een lange, warme afdronk. Passo Doble is een ideale “brugwijn” tussen de Oude en Nieuwe Wereld: Italiaans in stijl, Argentijns in expressie.

Appassimento MASI (2)
Wijnhuis Masi
Land Argentinië
Regio Mendoza
Druif Corvina, Malbec
Lagering 100% op eikenhouten vaten
Temperatuur 18°C
Bewaarpotentie Op dronk en nog 8 jaar na het oogstjaar te bewaren
Wijn & Spijs Heerlijk bij pasta’s met rijke sauzen, gegrild rood vlees en belegen kazen.
Sluiting Schroefdop
Smaak Vol en rond rood
Alcohol 14%
Duurzaamheid Biologisch gecertificeerd
Jaargang 2022
Masi
De wijngaarden van Masi liggen in de ‘Vajo dei Masi’ in het Noordoosten van Italië. De eerste wijngaarden in Valpolicella werd al aangekocht in 1772. Aan het roer van dit bedrijf staat de familie Boscaini, al meer dan 7 generaties houdt deze familie zich bezig met het verbouwen van druiven en het maken van wijn. Het bedrijf en de wijngaarden liggen midden in het Valpolicella gebied, het land van de wereldberoemde ‘Amarone’ wijnen. De Amarone’s van Masi zijn wereldberoemd en van een onderscheidende kwaliteit. Tegenwoordig maakt de familie niet alleen in dit gebied wijnen, maar ook in Toscane en zelfs Argentinië.
 
Amarone
Als men aan Amarone denkt, denkt men aan Masi. De wijnen van Masi genieten een grote bekendheid en zijn bijna in elk land ter wereld te verkrijgen. Zoals gezegd is Masi de Amarone specialist bij uitstek. Maar liefst zeven soorten worden er geproduceerd, elk met hun eigen specifieke eigenschappen. Wat de Amarones met elkaar gemeen hebben is de traditionele techniek van het drogen van druiven op bamboematten. Dit wordt de ‘appassimento techniek’ genoemd en Masi is wereldberoemd in het gebruik hiervan. Het resultaat van dit proces, zorgt voor de prachtige concentratie in de Amarone’s van het huis.  
 
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”
Sandro Boscaini | CEO Masi winery
 
De wijngaarden
Masi cultiveert in totaal voor meer dan 1300 hectare aan wijngaarden verdeeld over de gebieden Veneto, Toscane en Argentinië. Er worden veelal inheemse druivensoorten verbouwd die optimaal tot hun recht komen in de gebieden. Denk hierbij aan de klassieke Corvina, Rondinella en Molinara. Maar ook Oseleta, Pinot Grigio en Verduzzo en in Argentinië de Malbec.  
 
Serego Alighieri & Bossi Fedrigotti
Het historische huis Serego Alighieri in het hart van Veneto is sinds 1960 onderdeel van Masi. De samenwerking met het eveneens iconische Bossi Fedrigotti is er sinds 2007. De huizen bundelen zo krachten en in samenwerking worden hier prachtige wijnen gemaakt.
 
Masi
91 punten - James Suckling (oogst 2018)
Aromas of ripe berries, walnuts, fresh herbs and stems, but in a real, focused way. Full-bodied and creamy with medium round tannins and attractive, plush texture. 85% malbec and 15% corvina. From organically grown grapes. Delicious now. Screw cap.
Wijnen van Masi