Masi is dé producent als het gaat om wijnen maken via de appassimento techniek waarbij de druiven eerst gedroogd worden om een intensere smaak te krijgen. Dit gebeurt normaal gesproken alleen bij rode druiven maar Masi heeft het bij deze witte Masianco ook toegepast op de witte Pinot Grigio en Verduzzo druiven.
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Jaargang | 2024 |
Druif | Pinot Grigio, Verduzzo |
Lagering | Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op grote houten vaten |
Temperatuur | 8 - 10°C |
Bewaarpotentie | Op dronk en nog 3 jaar na oogstjaar te bewaren |
Wijn & Spijs | Ideaal als aperitief, bij antipasti en gerechten met vis en gegrild wit vlees. |
Sluiting | Kurk |
Smaak | Romig en elegant wit |
Alcohol | 13% |
Klik hier voor meer voedingswaarde-informatie |
“To understand what Amarone really represents you have to have been born in Valpolicella. Amarone is more than just a wine or a technique – it’s a philosophy, an art, a life companion.”