Beronia: de #1 van Rioja

Rioja is een van de populairste wijngebieden onder Nederlandse wijnliefhebbers en terecht wat ons betreft. De wijnen zijn harmonieus en rijp als ze op de markt komen en zeer betaalbaar, vooral in verhouding tot de hoge kwaliteit. Wij zijn dan ook bijzonder trots op ons Rioja wijnhuis: Bodegas Beronia, de #1 van Rioja. In deze blog leest u waarom en profiteert u van ons unieke aanbod!


Zeer scherpe prijzen
Profiteer daarom nu van onze zeer speciale intekenprijzen tot wel 20% korting.

Beronia: typisch Rioja 
Bodegas Beronia is typisch Rioja. De naam 'Beronia' is gekoppeld aan de geschiedenis van het gebied. Rioja werd vroeger bewoond door een Keltische stam genaamd de 'Berones'. Beronia ligt in het mooiste gebied voor Rioja wijnen: La Rioja Alta.

Bourgondische vrienden
40 jaar geleden werd de gesticht door goede vrienden die de beste Rioja wilde maken, om samen van te genieten in combinatie met de lokale verfijnde keuken. Beronia produceert pure en traditionele Rioja wijnen met hun eigen persoonlijkheid; de Beronia-stijl. En gelukkig zijn de Beronia wijnen nu ook voor ons beschikbaar.

'World's 50 Best Restaurants' 
Bodegas Beronia is de trotse partner van de wereldwijd bekende restaurant-ranglijst: 'World's 50 Best Restaurants'. De wijnen worden in de beste restaurants in Nederland en tot ver daarbuiten geschonken en worden door top sommeliers geroemd om hun gastronomische inzetbaarheid.

Winery of the Year 
Bodegas Beronia is één van de meest gerenommeerde Spaanse bodega’s. Dit wordt ook erkend doordat zij in 2018 maar liefst tweemaal tot 'Winery of the Year' zijn uitgeroepen; door wijnmagazine Wine Enthusiast en op het concours Mundus Vini.

Magneet voor awards en topscores
Maar weinig wijnen ontvangen meer awards en topscores dan de wijnen van Bodegas Beronia. Van beroemde wijnjournalisten als James Suckling, Robert Parker en Tim Atkin, tot concoursen als Mundus Vini en Decanter World Wine Awards, allen zijn zeer enthousiast over de wijnen, met name in verhouding met de prijs!


De geselecteerde wijnen:

Beronia Viñas Viejas 2017
Gemaakt van de oudste wijngaard van Beronia. De meer dan 50 jaar oude stokken geven de wijn veel kracht en diepgang. 7 maanden houtrijping en 12 maanden fles rijping zorgen voor een perfecte rijpe wijn om nu en de komende 5 jaar van te genieten. Pure chocolade, ceder, bosbessen en een vleug vanille maken het een aangename wijn voor de komende maanden.


James Suckling: 94 punten 
Tim Atkin: 94 punten 
Van 19,95 voor € 15,95Beronia Rueda Verdejo 2019

Geweldig veel geel fruit en een zachte bitter zorgen voor deze heerlijke witte wijn. Niet voor niets is dit een van ons meest verkochte wijnen. Perfect voor de komende lente en zomerdagen.

James Suckling: 92 punten | "Full body, yet crisp acidity and depth with a vivid finish." (oogst 2018)
Van € 9,95 voor € 8,95Beronia Tempranillo 2018
Deze zeer fruitige Spanjaard wist ons meteen te verleiden met zijn maximale expressie van de Tempranillo druif met complexe aroma’s van bramen en zoethout. U proeft subtiele specerijen, tonen van vanille, kokosnoot en een heerlijke mix van cacao en kersen. Een zeer smakelijke combinatie.

Mundus Vini: Gold 
De Grote Hamersma: 8,5 "
Barstensvol rood fruit. Warmte, zon, zoete specerij, vanille, kersentraktatie en mild stemmende tannines."
Van € 9,95 voor € 8,95Beronia Crianza 2017
De traditionele Rioja stijl in een nieuw jasje spreekt veel wijnliefhebbers aan. Deze Crianza is gewoon een heerlijk glas wijn, zuiver, vol fruit en zacht door de 12 maanden hout opvoeding.

James Suckling: 92 punten | "This blend of tempranillo, garnacha and mazuelo is very pretty." (oogst 2016)
Tim Atkin: 92 punten
Van € 12,75 voor € 10,95

Beronia Reserva 2015  
Wat een feest is deze Beronia Rioja Reserva toch; een klassieker in een nieuw fruitig jasje. Deze wijn heeft de harten van vele liefhebbers wereldwijd gestolen. Elegantie, hout en fruit gaan hier hand in hand.

James Suckling: 92 punten | "Good, linear backbone to this red with ripe-fruit."
Tim Atkin: 93 punten
Mundus Vini: Gold
Van € 19,95 voor € 16,95 


Beronia Gran Reserva 2011 
Deze wijn heeft smaak, heel veel smaak. Een heerlijk complex en elegant bouquet met intens zwart fruit en tonen van specerijen, vanille, balsamico en mineralen. Harmonieuze, aanhoudende afdronk met zoete tannines aan het eind. Een grote wijn, nu al heerlijk, maar ook nog 8 jaar te bewaren.

Tim Atkin: 93 punten
Mundus Vini: Gold
James Suckling: 92 punten | "Wonderfully refined and polished with compact fruit and ripe tannins."
Van € 31,50 voor € 25,50 


Onze tip: sla flink wat doosjes in van deze prachtige wijnen voor zeer scherpe prijzen. Alle wijnen zijn nu perfect op dronk en de Reserva, Gran Reserva en de Viñas Viejas zijn nog vele jaren te bewaren.