Whispering Angel 2019

De Grote Hamersma: 9
Whispering Angel, de naam zegt het eigenlijk al, deze roze engel is een genot om te drinken. De wijn is aan een ongelofelijk opmars bezig. Binnen enkele jaren is dit de populairste Provence rosé geworden. Heerlijk frisse, elegante en met rood fruit gevulde rosé. Elk leeg glas vraagt om een nieuwe.

Beschikbaarheid: In voorraad

Speciale Prijs: Excl. BTW: 16,49 Incl. BTW: 19,95

Van: Excl. BTW: 18,60 Incl. BTW: 22,50

U spaart 40 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 241219
Wijnkaartnaam Château d’Esclans Whispering Angel
Land Frankrijk
Regio Provence - A.C. Côtes de Provence
Jaargang 2019
Druif Cinsault, Grenache, Vermentino
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Sluiting Kurk
Smaak Fruitige en frisse rosé
Alcohol 13,5%

Whispering Angel 2019

Gris roze kleur. Mooie rosé met een aromatisch bouquet, uitblinkend in mineraliteit en elegantie. Een mooi glas wijn, elegant, breed en rijk met een mooie frisheid en lichte kruidigheid. Intense smaak met aroma’s van abrikozen, rode bessen en aardbeien. Deze rosé dankt zijn naam aan het kapelletje op het landgoed waar op de muur 2 fluisterende engelen zijn afgebeeld. Deze staan ook op het etiket en volgens eigenaar Sacha Lichine zou je ze wellicht zelfs kunnen horen als je deze rosé drinkt.... Oordeel De Grote Hamersma: 9-
Whispering Angel was al een tijdje niet meer op de proeftafel van DGH verschenen, maar we zijn blij te constateren dat het gefluister van de Angel nog onverminderd verleidelijk is. Het is verfijnd, het is elegant. Het zweeft tussen perzik en bosaardbeitjes. Toucheert met de voetjes venkel en anijs. En wappert op een fris zomerbriesje door richting gedroogde abrikoos en rozemarijn.

Awards

  • 9- De Grote Hamersma (oogst 2019)
  • 92 punten - James Suckling
  • 'This is a sublime vintage' - Matthew Jukes
  • Beste uit de test - Hubrecht Duijker
  • Gold 93 punten - Drinks Business
  • European Winery of the Year Wine Enthusiast

Over Chateau d'Esclans

Het is bijna met geen pen te beschrijven wat Sacha Lichine in amper 8 jaar tijd heeft neergezet in de Provence. Focus op topkwaliteit en de wil om serieus goede rosé te maken heeft hem zelfs de titel 'European Winery of the Year' opgeleverd. Hij was hiermee het eerste rosé wijnhuis die deze titel kreeg.

Ontdek Chateau d'Esclans