Dom Perignon 2010 giftbox

Heerlijk frisse, feestelijke Champagne
Deze hemels en romig smakende Dom Pérignon Blanc heeft sex appeal en bezit prachtige lengte. In alles bewijst hij een grote wijn te zijn, een van de mooiste Dom Pérignons ooit. Hij heeft veel gemeen met de legendarische 1996, maar deze 2010 heeft nog meer substantie.

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 136,36 Incl. BTW: 165,00

U spaart 330 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 891600001
Land Frankrijk
Regio Champagne
Jaargang 2010
Druif Chardonnay
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief en door de brede smaakbeleving passend bij truffel, Schaal- en schelpdieren.
Sluiting Kurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12%

Dom Perignon 2010 giftbox

Nu, 10 jaar na de pluk en na zo’n 9 jaar op fles sur lattes in de kelders, is de kleur nog steeds opvallend jeugdig, met een witgouden flonkering. Een gelaagd en complex met vers geplukte witte bloemen, limoen en steenfruit – perzik, abrikoos. En vervolgens ook aroma’s ontstaan door een lange rijping op het gistbezinksel op fles: amandel, brioche, hazelnoot, naast vuursteen, zelfs natte kalk, noem het nat krijt. Fascinerend.

Awards

  • 95+ Punten - Robert Parker

Over Dom Pérignon

Dom Pérignon zag het als zijn persoonlijke missie om ‘de beste wijn ter wereld te maken’. Dom Pérignon is een wijn als geen ander. Omdat Dom Pérignon een hartstochtelijke werker was en zeer precies observeerde, slaagde hij erin om van de niet-mousserende wijnen de sprankelende en prestigieuze wijn te maken die van de twee druivenrassen chardonnay en pinor noir druif gemaakt werd. Al vanaf de eerste slok was het de favoriete wijn voor de meest prestigieuze evenementen en deze wordt tot vandaag de dag zeer geliefd.

Ontdek Dom Pérignon