Whispering Angel 2020

De Grote Hamersma: 9
Whispering Angel, de naam zegt het eigenlijk al, deze roze engel is een genot om te drinken. De wijn is aan een ongelofelijk opmars bezig. Binnen enkele jaren is dit de populairste Provence rosé geworden. Heerlijk frisse, elegante en met rood fruit gevulde rosé. Elk leeg glas vraagt om een nieuwe.

Beschikbaarheid: In voorraad

Excl. BTW: 18,80 Incl. BTW: 22,75

U spaart 46 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 2412
Wijnkaartnaam Château d’Esclans Whispering Angel
Land Frankrijk
Regio Provence - A.C. Côtes de Provence
Jaargang 2020
Druif Cinsault, Grenache, Vermentino
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Sluiting Kurk
Smaak Fruitige en frisse rosé
Alcohol 13,5%

Whispering Angel 2020

Gris roze kleur. Mooie rosé met een aromatisch bouquet, uitblinkend in mineraliteit en elegantie. Een mooi glas wijn, elegant, breed en rijk met een mooie frisheid en lichte kruidigheid. Intense smaak met aroma’s van abrikozen, rode bessen en aardbeien. Deze rosé dankt zijn naam aan het kapelletje op het landgoed waar op de muur 2 fluisterende engelen zijn afgebeeld. Deze staan ook op het etiket en volgens eigenaar Sacha Lichine zou je ze wellicht zelfs kunnen horen als je deze rosé drinkt....

Oordeel De Grote Hamersma: 9!
Whispering Angel, ASMRosé uit de Provence. Stond een paar jaar geleden Domaine Ott nog te boek als de beroemdste Provence-rosé, inmiddels is Ott rechts ingehaald door Sacha Alexis Lichine van Château d’Esclans (in een Ferrari waarschijnlijk). Deze telg uit een gereputeerd Bordeaux-geslacht was de uitdaging aangegaan met de hulp van Patrick León, een buurtgenootje dat eerder wijn-eindverantwoordelijk was op Mouton-Rothschild.

Onder andere tachtig jaar oude grenachestokken, lagering op Frans eikenhouten demi-muids (500-litervaten) en bâtonnage moeten de rest doen en de wijnen van Château d’Esclans ‘tot de beste van de wereld’ maken. In ieder geval behoren ze al wel tot de kostbaarste. Dit instapmodelletje Whispering Angel mag voor nog geen geeltje sympathiek geprijsd worden genoemd. Maar van de topcuvée verschiet zelfs de duurste Ott van kleur: Garrus kost meer dan zeventig euro. Toegegeven, het zijn prachtige wijnen. Met veel finesse, elegantie, diepgang, complexiteit en talmende afdronken.

Whispering Angel was al een tijdje niet meer op de proeftafel van DGH verschenen, maar we zijn blij te constateren dat het gefluister van de Angel nog onverminderd verleidelijk is. Het is verfijnd, het is elegant. Het zweeft tussen perzik en bosaardbeitjes. Toucheert met de voetjes venkel en anijs. En wappert op een fris zomerbriesje door richting gedroogde abrikoos en rozemarijn. Sacha Alexis Lichine roept ons op om toch vooral langs te komen: ‘In the Esclans Valley angels whisper, if you drink this wine you might hear them. If you visit us, you might see them…’ Gekkie..

Awards

  • 9 De Grote Hamersma (oogst 2019)
  • 92 punten - James Suckling (oogst 2018)
  • Beste uit de test - Hubrecht Duijker (oogst 2018)
  • Gold 93 punten - Drinks Business (oogst 2018)

Over Chateau d'Esclans

Het is bijna met geen pen te beschrijven wat Sacha Lichine in amper 8 jaar tijd heeft neergezet in de Provence. Focus op topkwaliteit en de wil om serieus goede rosé te maken heeft hem zelfs de titel 'European Winery of the Year' opgeleverd. Hij was hiermee het eerste rosé wijnhuis die deze titel kreeg.

Ontdek Chateau d'Esclans