Antinori San Giovanni della Sala Classico Superiore

De Grote Hamersma: 9
Orvieto staat bekend om zijn frisse en zuivere witte wijnen, maar San Giovanni biedt veel meer dan dat. Florale tonen in combinatie met rijp citrusfruit zorgen voor een zeer smakelijke en gelaagde witte wijn. Een van de lekkerste Italiaanse zomerwijnen.

Beschikbaarheid: In voorraad

Speciale Prijs: Excl. BTW: 13,18 Incl. BTW: 15,95

Van: Excl. BTW: 14,83 Incl. BTW: 17,95

U spaart 32 tonnetjes bij het kopen van dit product

Bijkomende informatie

Artikelnummer 4968
Wijnkaartnaam Antinori San Giovanni della Sala Classico Superiore
Land Italië
Regio Umbrië
Jaargang 2020
Druif Grechetto, Pinot Bianco, Procanico, Viognier
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 8 - 10°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Zomerse salades, schaal- en schelpdieren
Sluiting Kurk
Smaak Smaakvol en complex wit
Alcohol 12,5%

Antinori San Giovanni della Sala Classico Superiore

Strogele kleur met groene highlights. Deze Orvieto zorgt voor de nodige afwisseling. Het gebruik van vier verschillende druiven laat een compositie achter die niet te vergelijken valt met een andere witte wijn. De combinatie van de verschillende karakters geeft een geheel eigen geur en smaak. Vol en strak met florale tonen en rijp citrusfruit, een rond karakter en een herkenning van noten. Door zijn jeugdigheid komt een lichte tinteling naar voren in de smaak.

De Grote Hamersma: 9
Marchesi Antinori staat al 26 generaties aan de top van de Italiaanse wijnbouw. Realiseerde eigenhandig een renaissance en zorgt ervoor dat elke zichzelf respecterende Italiaan daar genoeg reden toe heeft. Beschikt intussen over een rijk scala aan kastelen, domeinen en hectaren. Voornamelijk in Toscane, maar ook over de grens. Bijvoorbeeld in het nabijgelegen Orvieto (Umbrië). Op Castello della Sala maakt de markies deze blend van de lokale grechetto en procanico met de internationale pinot blanc en viognier. Was vorig jaar al een favoriet, maar ook 2019 komt waanzinnig goed uit de verf. Heeft tropische ingevingen van ananas met abrikoos. Daarnaast verkwikkende citruszuren en aangename complexiteit. Komt geen hout bij kijken. Wordt nooit vermoeiend en blijft verrassen. Tot op de laatste slok. Had ook niet anders verwacht: adel verplicht.

Awards

  • 9 De Grote Hamersma (oogst 2019)
  • Best uit de Test - Hubrecht Duijker (oogst 2019)

Over Antinori

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'!. Deze familie maakt al meer dan zes eeuwen wijn. Met respect voor tradities van het Toscaanse land houden al 26 opeenvolgende generaties Antinori zich hiermee bezig. Het is het oog voor traditie en innovatie die het huis Antinori heeft gemaakt tot wat het nu is: de top van Italië.

Ontdek Antinori