Tormaresca Calafuria: Italië's beste rosé


Eén van de best bewaarde geheimen van Italië is Puglia; de hak van de Italiaanse laars. Met zijn prachtige landschap gevormd door d
e zee. De indrukwekkende geschiedenis van dit gebied heeft gezorgd voor een interessante mix van architectuur. Tel hier de overdaad aan verse vis, groenten en heerlijke wijnen bij op en u ziet een waar paradijs op aarde.

Haal het paradijselijk Puglia in huis met deze heerlijke Tormaresca Calafuria rosé!


Uit het Italiaanse Puglia: Calafuria rosé
Calafuria 2019 kreeg maar liefst 90 punten beoordeeld door Antonio Galloni’s Vinous. Ook bij WineSpectator is deze wijn niet onopgemerkt gebleven; zij beoordelen deze wijn als één van de ‘Top Value' rosés
De Tormaresca Calafuria Rosato 2019
Prachtig zalmroze van kleur. Fruitige geur van wit fruit, perzik en viooltjes. Een rosé met veel lengte en een verfrissende zuurgraad. De afdronk is middellang, fruitig en een tikkeltje kruidig.

De Grote Hamersma: 8 | '"Italians do it better" 

Tormaresca: hét toonaangevende wijnhuis van Puglia
Eind jaren '90 gingen de beroemde Toscaanse wijnpionier Marchese Piero Antinori en zijn trouwe wijnmaker Renzo Cotarella op werkbezoek in Puglia. Hun perceptie van deze streek was van een 'bulkgebied': goedkope wijnen om snel te drinken. Maar nadat Piero was rondgeleid langs de mooiste estates in het gebied was hij overtuigd en kocht het wijnhuis Tormaresca. Sindsdien is dit hét toonaangevende wijnhuis van Puglia.