Intekening: Super-Sicilian met 94 punten onder de €20,-

Zeer trots zijn wij op onze nieuwste aanwinst uit Sicilië: Feudo Maccari. De eigenaren van Maccari zijn de mensen achter Tenuta Sette Ponti en maken Supertuscan wijnen als Oreno (99 punten) en Orma (95 punten). 


De wijngaarden
Feudo Maccari ligt in Val die Noto, het oostelijke gedeelte van Sicilië. Het estate is zo’n 120 hectare groot, waarvan 50 hectare grond beplant is met druivenstokken. Sommige druivenstokken zijn tot wel 50 jaar oud, voor een druivenstok een enorme prestatie. De kwaliteit stijgt met de jaren, maar de plant levert wel minder op. De stokken groeien veelal in rotsachtige, vulkanische grond en op verschillende hoogtes. Dit, in combinatie met grote verschillen in de temperaturen overdag en ’s nachts, zorgt voor een ultieme balans in de wijnen.


Het estate
Op het estate bevinden zich ook een guesthouse, een proeflokaal en, uiteraard de wijnkelder. In dit gebied is de Nero d’Avola de bekendste druivensoort. Bij de Nero d’Avola worden de ranken niet met draad of houtwerk ondersteund, maar deze groeien in een lage, dichte struikvorm. Het is één van de meest interessante druiven van Sicilië en het wordt gekenmerkt door zijn structuur, intensiteit en ronding van fruit.


Super Sicilian: Saia
De topwijn Saia is gemaakt van de lokale held Nero d’Avola en scoort geweldig. Met o.a. 94 punten van James Suckling en de maximale 3 bicchieri van de Italiaanse wijnbijbel Gambero Rosso. Saia krijgt van deze wijnbijbel al vanaf de oogst 2010 de hoogste onderscheiding, al 8 oogsten in op een rij! Een zeer indrukwekkende wijn en nog onder de 20 euro per fles. Ongekend.


Compleet Assortiment
Wij bieden op onze website het complete assortiment van Feudo Maccari, inclusief een voortreffelijke Grillo en hun 92 punten scorende Nero d’Avola Neré. Beide voor minder dan 10 euro!

Vulkanische gronden van de Etna
Ook introduceren wij de icoonwijn van de wijngaarden gelegen op de Etna. Werkelijk uniek vulkanisch terroir in combinatie met de inheemse druif Nerello Mascalese. Deze wijnen krijgen steeds meer aandacht van de wijnschrijvers, sommeliers en wijnliefhebbers. Ontdek waarom!


Saia Nero d'Avola 2017
Rubyrode kleur. Een zeer uitgesproken neus met aroma's van zwarte kersen, kruiden, mint en eiken. Een verleidelijke smaak van sappig rijp zwart fruit en een uitzonderlijke lange afdronk met zachte tannines. 
James Suckling: 94 punten (oogst 2017)
Gambero Rosso: Tre Bicchieri (oogst 2010 t/m 2017!)

Van € 24,95 voor € 19,95 per fles. 


Olli Grillo 
Strogeel van kleur. In de geur aroma's van bloesem, boomgaardfruit en amandelen. Verfrissend, vol van smaak met tonen van perzik en citrus. 
Oordeel De Grote Hamersma: 8,5
Deze van Feudo Maccari heeft een kamerbreed palet van rijpe peer en suikermeloen, een frisse koelkasthuivering, zuidelijke zachtheid, lokale kruiderette en een kneepje romigheid.

James Suckling: 91 punten 
Wine Spectator: 89 punten  
Van € 10,95 voor € 9,95 per fles. 

Nere Nero d'Avola 
Donkerrood van kleur. In de neus aroma's van kruiden en rood bessig fruit. Een sappige, volle smaak met een goede balans tussen het fruit en de aanwezige zuren maken deze wijn een perfecte match in combinatie met eten. 
James Suckling: 91 punten (oogst 2017)
Falstaff: 94 punten (oogst 2017)
Van € 10,95 voor € 9,95 per fles. 

Mahari Syrah
Robijnrood van kleur met een paarse gloed. In de neus kruidige aroma's van cacao, koffie en balsamico, in de smaak zwarte bessen, bramen en een verfijnde afdronk met zachte, vriendelijke tannines.
James Suckling: 93 punten
The Wine Advocate: 93 punten 

Van € 31,50 voor € 28,95 per fles. 

Friends and Family Grillo

Deze Grillo is houtgerijpt en dat geeft de wijn een aangename volle en zachte smaak. Denk aan bourgogne of andere chardonnays bij deze wijn, maar dan met de unieke stijl van Feudo Maccari. Zeer beperkt beschikbaar.


James Suckling: 92 punten
Falstaff: 93 punten 
Van € 29,95 voor € 25,95 per fles. 


Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Animardente 2016
DOC Etna
Deze wijn heeft een naam om verliefd op te worden, maar ook de wijn zelf krijgt steeds meer aandacht van wijnschrijvers, sommeliers en wijnliefhebbers. De wijngaarden liggen op de hellingen (700 meter hoogte) van de Vulkaan Etna en geeft een uniek vulkanisch terroir. De druiven groeien in als struik op de vulkaan, dus niet geleid zoals op vele andere wijngaarden. Dit in combinatie met de inheemse druif Nerello Mascalese zorgt voor geheel eigen wijnen. De wijn laat zich het beste vergelijken met een Nebbiolo (Barolo) of Pinot Noir uit Bourgogne. Licht rood van de kleur, maar zeer krachtig in de neus en smaak. U proeft de Vulkanische ondergrond in de wijn, wordt op 14 maanden op de beste houten vaten gerijpt en daarna nog 2 jaar op fles. Ontdek waarom zoveel liefhebbers interesse hebben in deze wijn. Zeer beperkt beschikbaar.


James Suckling: 92 punten
Falstaff: 93 punten 

Van € 46,50 voor € 42,50 per fles. 


Proefpakket: ontdek Sicilië met Feudo Maccari
Ideaal om kennis te maken met de topwijnen van dit mooie eiland. 1 fles van elk van de bovengenoemde wijnen voor een speciale proefprijs. Max 2 pakketten per klant. van €154,80 voor € 135,-.

U kunt hieronder intekenen op de wijnen van Fuedo Maccari. De voorinschrijvingsprijzen zijn geldig tot maandag 17 mei of zolang de voorraad strekt en de inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Uitlevering zal eind mei, begin juni plaatsvinden.