Rosé is altijd een goed idee

Nu de zomer eindelijk is aangebroken verdient deze veelzijdige roze wijn extra aandacht. Hoeveel weet jij over rosé? Voordat je de koeling vol gaat laden vertellen wij je graag meer over onderstaande rosé stellingen:


1. Rosé is een mix van rode en witte wijn
Ja en Nee. Veel rosé wordt, net als rode wijn, vaak gemaakt van blauwe druiven. Het contact van de schillen met het sap is bij rosé echter korter, waardoor de kleur bescheidener is dan bij rode wijn. Een hoogwaardig voorbeeld waar rode wijn wordt toegevoegd aan witte wijn, is Champagne rosé. Hier wordt een kleine hoeveelheid Pinot Noir toegevoegd om die mooie rosé kleur te krijgen.


2. Rosé is altijd roze van kleur
Nee, rosé kent veel kleurvarianten. De kleur varieert van licht zalmkleurig tot fel aardbei roze. De kleurintensiteit wordt bepaald door de duur waarmee de schillen in contact zijn met het druivensap. In Nederland en omringende landen is de ‘Provence kleur’ nu erg populair, maar in Spanje willen ze juist mooie donkere rosado’s in het glas.


3. Rosé is een vrouwendrankje
Onzin! Echte mannen drinken rosé. Het is zonde dat nog steeds veel te veel mannen deze mooie wijn links laten liggen. Veel  gerechten en momenten schreeuwen om een heerlijk glas rosé. 

4. Rosé komt uit de Provence
Nee, net als witte en rode wijn wordt rosé wijn op verschillende locaties op de wereld geproduceerd. De wereldwijde favoriet is de Provence rosé maar ook Spanje, Italië, Zuid-Afrika, Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Duitsland produceren heerlijke rosés. 

5. Rosé is alleen te drinken tijdens de zomer
Nee. Het klopt dat rosé het beste matcht bij gerechten die zomers van aard zijn maar in de overige maanden van het jaar is deze heerlijke wijn ook een volwaardige tafelgenoot. Zeker de klasse roséwijnen van Chateau d’Esclans zijn het hele jaar door een feest en perfect alternatief voor witte wijn bij gerechten. Waarom geen Whispering Angel met kerst?

En dan is nu toch echt tijd om goed in te slaan voor de zomer met deze extra voordelige heerlijke rosé wijnen:


➤ Whispering Angel
➤ Lapostolle Le Rosé
Sacha Lichine Le Poussin Rosé
Boschendal Chardonnay Pinot Noir
➤ Fratelli Pinot Grigio Rosé 
The Palm by Whispering Angel
➤ Tres Cigüeñas Rosado Organic
➤ Boschendal The Rose Garden
➤ Norton Rosado de Malbec 

WhatsApp ons!