Olivier Leflaive’s verborgen Bourgogne schatten

Maak kennis met ongekende Bourgognes van Olivier Leflaive. De 2017 oogst van Olivier Leflaive kan zich meten met de beste oogsten van de afgelopen 20 jaar. Olivier Leflaive maakt voortreffelijke wijnen in de beroemde appelaties Meursault, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet. Maar ook in de onbekende buurgemeenten zoals Saint-Romain en Saint-Aubin maakt Leflaive ongekend mooie wijnen voor een aantrekkelijke prijs. 

Olivier Leflaive Saint-Romain 2017 
Deze appellation ligt ten westen van Auxey-Duresses en Meursault. De Chardonnay druiven van deze wijn zijn afkomstig van kalkhoudende kleigronden en zijn geselecteerd van 4 verschillende Terroirs: En Poillange, La Perrière, Combe Bazin en Sous le Château. Een erg fraaie Bourgogne en nog betaalbaar in vergelijking met de bekende en zeer schaarse appellations in de buurt.
Awards:
De Grote Hamersma: 9-
"Als een frisse citroensorbet met mineralensprinkles. Royale, gedragen afdronk."
Van €34,50 voor €29,50 per flesOlivier Leflaive Saint-Aubin 1er Cru 2017 
De wijngaard Charmois ligt tegen de gemeentegrens van Chassagne-Montrachet. Het terroir en de ligging zijn hetzelfde als de buurgemeente, maar de prijzen zijn wel een stuk lager. Een dijk van een wijn, nu heerlijk fruitvol, met romige vanille tonen en de kenmerkende 'Leflaive mineraligheid'. Beperkt beschikbaar.
Awards:
Bill Nanson, Burgundy Report: "simply super fine here. Excellent!"
Van €49,50 voor €42,50 per flesOlivier Leflaive Les Setilles 2017 
De signature wijn Les Sétilles is een mix van druiven uit Meursault en Puligny-Montrachet en daardoor een ‘gewone’ Bourgogne Blanc. Maar wat voor één! Een elegante en volle Chardonnay, met een mooie zuivere en lange afdronk. Deels opgevoed op Frans eiken geeft deze wijn de grandeur van een grote Bourgogne voor een (nog) betaalbare prijs. Laatste flessen van de voortreffelijke 2017 oogst.
Awards:
De Grote Hamersma: 8,5 
Bill Nanson, Burgundy Report: Simply delicious, excellent Bourgogne
Van €24,95 voor €19,95 per flesNu tot wel 20% korting!
Naast deze drie ongekende wijnen, kunt u ook profiteren van het aanbod van de bekende appelations Meursault, Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet. 


2017: Groots, verfijnd en rijk
Zo omschreef Olivier zijn 2017 wijnen. Ze zijn komende zomer al drinkbaar, zeker de Les Setilles en wij adviseren om de komende 5 tot 7 jaren te genieten van deze wijnen.

Schaars en grote vraag
Wij hebben er alles aan gedaan om een zo groot mogelijke allocatie te krijgen, want er is wereldwijd een zeer grote vraag naar de witte Bourgognes van Leflaive. De productie is klein, ook in deze onbekendere appellations, wat zorgt voor immer stijgende prijzen. Profiteer daarom nu van dit aanbod en verzeker uzelf de komende jaren van de heerlijke Bourgogne wijnen van Olivier Leflaive.

U kunt hieronder intekenen op de wijnen. Deze speciale prijzen zijn geldig tot en met donderdag 18 juni. In verband met de zeer beperkte beschikbaarheid zullen wij een verdeling moeten maken. Uitlevering zal eind juni plaatsvinden.

Mijn tips
Les Setilles en de Saint-Romain geven heel veel Bourgogne voor een aantrekkelijke prijs; enkele doosjes van deze twee zorgen voor veel plezier de komende jaren. De Saint-Aubin 1er Cru is een bijzondere wijn voor speciale gelegenheden, voor nu en de komende jaren.

Met klinkende groet,


Christian Griffoen