Olivier Leflaive Primeurinschrijving 2018

Dit is hét moment om de 2018 wijnen van Olivier Leflaive te bemachtigen. Twee jaar na de oogst zijn alle wijnen vrijgegeven en Leflaive is zeer content met het resultaat!

Familie Leflaive - Bourgogne icoon
Olivier en Patrick Leflaive hebben een prachtig estate opgebouwd in Puligny-Montrachet. Ze maken stralende witte Bourgognes van wereldklasse en gooien hoge ogen bij de internationale wijnpers. Omdat ze deel uit maken van de familie Leflaive hebben ze ook enkele van de mooiste wijngaarden in Puligny, Chassagne-Montranchet en Meursault in hun bezit. De basis van hun prachtige wijnen. 


2018: een uitzonderlijk jaar
De zomer van 2018 was droog en heet, dit zorgt voor heerlijke volrijpe wijnen. De Premier Cru’s Chassagne-Montrachet en Montagny zijn nog een overtreffende trap qua weelde en rijkdom. Perfect om de komende jaren van te genieten.Perfect groeiseizoen
De kwaliteit van de oogst wordt bepaald in juli, augustus en september. Het weer was perfect: warm, droog en zonnig. Wat lichte regen in september zorgde bovendien voor de noodzakelijke irrigatie. Eigenlijk een perfect groeiseizoen.

2018: Verfijnd en Rijk
Zo omschreef Olivier zijn 2018 wijnen. Ze zijn nu al drinkbaar, zeker de Les Setilles en wij adviseren om de komende 5 tot 7 jaren te genieten van deze wijnen.

2018: een rijk jaar voor Premier Cru's en Grand Cru's
Wij kunnen dit keer drie Premier Cru's (Chassagne-Montrachet, Saint Aubin en Montagny) en ook 1 kistje van een Grand Cru (Bienvenues-Batard-Montrachet) aanbieden. De oogst 2018 is rijk en deze cru's zijn een overtreffende trap.  Allemaal zeer beperkt beschikbaar.


Champagne Valentin Leflaive 
13 jaar geleden ging Olivier een nieuw avontuur aan: het maken van een grootse Champagne. Samen met expert Erick de Sousa uit Champagne maakt hij een uitstekende en complexe Blanc de Blancs. 
De productie is klein maar van zeer hoog niveau, voornamelijk van Premier Cru wijngaarden en gerijpt in de kelders van zijn estate in Champagne. Voor een dergelijke kwaliteit Champagne is Valentin Leflaive zeer goed geprijsd!
Burgenhound: 93/100 punten
'There is equally good refinement to the intense, pure and lively flavors that are supported by a relatively fine and dense mousse that also shapes the quite dry but not austere finish that possesses outstanding depth. To my taste this is drinking perfectly now and I was impressed'


Schaars en grote vraag
Wij hebben er alles aan gedaan om een zo groot mogelijke allocatie te krijgen, want er is wereldwijd een zeer grote vraag naar de witte Bourgognes van Leflaive. De productie is klein, zeker de appellations, wat zorgt voor immer stijgende prijzen. Profiteer daarom nu van dit aanbod en verzeker uzelf de komende jaren van de heerlijke Bourgogne wijnen van Olivier Leflaive.

U kunt hieronder intekenen op de oogst 2018. De voorinschrijvingsprijzen zijn geldig tot 1 november of zolang de voorraad strekt en de inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Uitlevering zal per direct plaatsvinden. 

Mijn tips
Les Setilles en de Montagny 1er Cru geven heel veel Bourgogne voor een redelijke prijs, enkele doosjes van deze twee zorgen voor veel plezier de komende jaren. Eén of twee van de Villages Meursault, Puligny of Chassagne is een feestje. 

De Chassagne Premier Cru is geweldig, een grootse wijn voor bijzondere momenten en vergeet zijn Champagne niet!

Met klinkende groet,


Christian Griffoen