Bourgogne Olivier Leflaive 2017


Geweldige oogst 2017

Olivier is zeer te spreken over deze 2017 oogst; de kwaliteit van de druiven was 'superb' en daarmee is het aan de wijnmaker om er schitterende wijn van te maken. En dat is zeer goed gelukt!

Nu met 20% korting!
Wij hebben uit alle wijnen van Olivier Leflaive de beste geselecteerd, deze overtuigde ons het meeste en zijn echt koopwaardig. Bijna weer een 'black frost'
In het groeiseizoen van 2016 daalde eind april de temperatuur naar -4°C. Het was vochtig en de zonnestralen in de ochtend deden hun verwoestende werk: de beruchte 'black frost' sloeg toe. In 2017 herhaalde dit verschijnsel zich, maar door de gezamenlijke inzet van alle boeren werd door het verbranden van hooibalen rond de wijngaarden de temperatuur boven nul gehouden én kreeg de ochtendzon door de rook geen kans de druiven te vernietigen. De boeren haalden opgelucht adem.

Perfect groeiseizoen
De kwaliteit van de oogst wordt bepaald in juli, augustus en september. Het weer was perfect: warm, droog en zonnig. Wat lichte regen in september zorgde bovendien voor de noodzakelijke irrigatie. Eigenlijk een perfect groeiseizoen.

Groots, verfijnd en rijk
Zo omschreef Olivier zijn 2017 wijnen. Ze zijn komende zomer al drinkbaar, zeker de Les Setilles en wij adviseren om de komende 5 tot 7 jaren te genieten van deze wijnen.

2017: een jaar voor Premier Cru's en Grand Cru's
Vorig jaar zijn er bijna geen Cru's geproduceerd door Olivier vanwege de zeer kleine oogst. Wij kunnen dit keer drie Premier Cru's (Chassagne-Montrachet, Saint Aubin en Montagny) en ook een Grand Cru (Bienvenues-Batard-Montrachet) aanbieden. Allemaal zeer beperkt beschikbaar.

Schaars en grote vraag
Wij hebben er alles aan gedaan om een zo groot mogelijke allocatie te krijgen, want er is wereldwijd een zeer grote vraag naar de witte Bourgognes van Leflaive. De productie is klein, zeker de appellations, wat zorgt voor immer stijgende prijzen. Profiteer daarom nu van dit aanbod en verzeker uzelf de komende jaren van de heerlijke Bourgogne wijnen van Olivier Leflaive.

U kunt hieronder intekenen op de oogst 2017. De voorinschrijvingsprijzen zijn geldig tot 5 mei of zolang de voorraad strekt en de inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Uitlevering zal per direct plaatsvinden. 

Mijn tips
Les Setilles en de Montagny 1er Cru geven heel veel Bourgogne voor een redelijke prijs, enkele doosjes van deze twee zorgen voor veel plezier de komende jaren. Eén of twee van de Villages Meursault, Puligny of Chassagne is een feestje.

De Chassagne Premier Cru is geweldig, scoort ook zeer goed en is een grootse wijn. De Grand Cru is een buitencategorie, kostbaar, maar zeer bijzonder en schaars.

Met klinkende groet,


Christian Griffoen