Dé ultieme Amarone Riserva

Als je aan Amarone denkt, denk je aan Masi. Zij zijn een van de toonaangevende familiebedrijven die op de traditionele manier Amarone maken in het hart van de Valpolicella streek.


Masi - de Amarone benchmark
De historie gaat terug tot 1772 toen de familie Boscaini in 1772 een prestigieuze wijngaard kocht in de "Vaio dei Masi" en hun bedrijf hierna vernoemde. De huidige zesde en zevende generatie zetten de traditie voort, maar niet zonder continue te innoveren om de Masi wijnen nog beter en lekkerder te maken.


Oogst 2013
De Costasera Amarone Riserva 2013 is daarvan het resultaat, na jaren werk in de wijngaard en in de kelders, zijn zij erin geslaagd om de ultieme Amarone Riserva te maken. De wijn is net gelanceerd en heeft nu al de hoogste scores ontvangen van de toonaangevende wijnschrijvers, waaronder 95 punten en de maximale score van de Italiaanse wijnbijbel Gambero Rosso!


Smaak
De Costasera Amarone Riserva is een trotse, majestueuze, complexe en uitbundige wijn. Een benchmark voor de Amarone categorie wereldwijd. Een rijke, maar wel volledige droge Amarone. Zacht door de lange indroging van de druiven (Appassimento techniek) en tegelijkertijd krachtig door de intense smaken en drie jaar rijping op eikenhout.


Oseleta
Uniek is dat naast de drie bekende Valpoicella druiven Corvina, Rondinella en Molinara, voegt Masi de door hun herontdekte Oseleta toe aan deze wijn. Dit is een kleine, zeer krachtig smakende druif die door zijn lage opbrengst bijna was verdwenen. Voegt extra kracht en complexiteit toe aan deze Amarone Riserva.


Houdbaarheid tot 2048
Amarone is werkelijk uniek qua houdbaarheid en deze Riserva kan nog langer bewaard worden. Drinkbaar vanaf 2020 en houdbaar tot 2048. De wijn zal zich langzaam ontwikkelen van krachtig en fruitig, naar meer gerijpt, ceder en medicinale smaken.


Kortom, een perfecte wijn voor elke wijncollectie. Verkrijgbaar in 75cl flessen (per zes flessen in fraaie kist) en in magnums. Beide zeer schaars en de verwachting is dat deze oogst heel snel uitverkocht is.


Mocht je vragen hebben of advies willen, neem dan contact op met Chris via info@fdwijnwinkel.nl