Leuk voor later

Is jouw (klein) kind geboren in 2014, 2015, 2016 of 2017? Dan is nu het moment om een kistje wijn te kopen! Dan kunt u deze over een jaartje of 18 samen met hem of haar een heerlijk glas wijn drinken uit het geboortejaar. 

Zelf kom ik uit het waardeloze Bordeaux wijnjaar 1980, maar dat weerhield mijn vader er niet van een kist Chateau Giscours, Margaux weg te leggen. En de wijn was 18 jaar later nog redelijk goed, helaas niet top, maar er viel dan ook niet veel eer aan te behalen, of zoals een wijnschrijver het verwoorde: "1980 Bordeaux wine was not much when it was released and it’s worse today".

Destijds was de keuze voor oplegwijn: Bordeaux. Gelukkig is er nu veel meer keuze in de wereld van wijn, topwijnen kunnen uit Toscane, Piemonte, Veneto, Rhone, Stellenbosch, Douro, Rioja, Chili en Argentinië komen. En in goede jaren natuurlijk nog uit Bordeaux ;-)

Nu is het moment om deze topwijnen voor de (klein) kinderen uit 2014, 2015, 2016 en 2017 te kopen, er is de komende maanden nog voldoende aanbod, wat zorgt voor aantrekkelijke prijzen en volop keuze.

Over het algemeen zijn dit de goede gebieden per jaar:

2017
Een uitstekend jaar in Rhone en Chili. Een goed jaar in Toscane, Bordeaux, Veneto.

2016
Perfect jaar in Toscane, Bordeaux, Piemonte, Veneto, Rhone en Chili.

2015
Groots wijnjaar in Toscane, Veneto, Rhone, Chili alsmede Bordeaux en Mendoza

2014
Is duidelijk minder bedeeld, maar Chili is top. Ook Pomorol en Sauternes zijn geslaagd dat jaar.

De moeilijkste vraag is: welke wijn?
De meeste wijnen zijn niet geschikt om te meer dan 18 jaar te bewaren, maar ze zijn er wel en hoeven niet altijd meer dan 100 euro per fles te kosten. Met de selectie help ik u graag; stuur mij een mail met de jaren, voorkeuren en budget. Ook met andere minder recente jaargangen kan ik u helpen.

Dan krijgt u van mij ook direct de bewaartips om ervoor te zorgen dat de wijn 18 jaar later in topvorm is.


Met klinkende groet,
Chris