Intekening Buitenverwachting

Buitenverwachting, dat is de zeer bijpassende naam van het prachtige landgoed in Constantia, Zuid-Afrika. Onderdeel van het oudste wijnestate van het land (sinds 1685), zonder meer een van de beste van het land en nog zeer betaalbaar bovendien.

Constantia = historie
Simon van der Stel zag al in 1685 dat het gebied Constantia, nabij Kaapstad, de perfecte grond en klimaat in zich heeft voor wijnen van wereldklasse. Hij stichtte het grote domein 'Constantia' en produceerde de toen wereldberoemde dessertwijn Vin de Constance. Constantia is later gesplitst in Klein Constantia, Groot Constantia én Buitenverwachting. 

Constantia = Cool Climate
Geworteld in diepe, granieten bodems en gekoeld door de zeewind uit de omringende oceanen, brengen de druiven Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat de Fontignan, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Merlot unieke wijnen voort. Wat wij nu in wijntermen 'Cool Climate' noemen, door de lagere temperatuur een langere en optimalere rijping van de druiven, is sinds 1685 in Constantia al het geval.

Buitenverwachting = Constantia
Alleen de wijnen uit Constantia hebben het unieke logo in de fles, zo wordt de unieke afkomst benadrukt en gewaarborgd. Eigenaar Lars Maack maakt samen met wijnmaker Brad Paton eigenlijk alleen maar wijnen van wereldklasse. 

Buitenverwachting = wereldklasse voor zachte prijzen
Wij zijn dan ook elk jaar enigszins verbaasd over de prijzen van Buitenverwachting, want deze liggen stukken lager dan de vergelijkbare top estates in Constantia en de rest van Zuid-Afrika!

ONZE WIJNSELECTIE:

Buitenverwachting Chardonnay 2018
Wat een feestje is deze Buitenverwachting Chardonnay. De mineralige frisheid van het Constantia gebied, vol geel fruit van de Chardonnay en het eikenhout heerlijk verweven. Gevolgd door een lange, lange afdronk. Echt heerlijk!

Wij hebben de laatste 600 flessen gekocht van Lars. Nu heerlijk, maar ook nog drie jaar te bewaren.

Intekenprijs: € 15,95 (normaal € 18,95)
Platter: 4,5 sterren (5 is het maximum)


Buitenverwachting Sauvignon Blanc 2018
Een voortreffelijke Sauvignon Blanc uit 'cool Climate' Constantia, gelegen tegen de tafelberg en dicht aan zee. Dit geeft een heerlijke frisheid, maar je proeft ook het gele fruit. Afgesloten door een lange afdronk die om nog een slok vraagt. Echt heel goed, zeker voor zijn prijs.

Intekenprijs: € 10,95 (normaal € 12,45)
Platter: 4 sterren 

Buitenverwachting Buiten Blanc 2018
De huiswijn van vele Kaapse restaurants. Perfecte Sauvignon Blanc, aangevuld met een klein percentage Chenin en Semillon, dit zorgt voor een extra laag in deze knisperend frisse wijn. Voor liefhebbers van de frisse stijl Sauvignon uit Nieuw-Zeeland. 

Intekenprijs: € 8,45 (normaal € 9,95)

Buitenverwachting Meifort 2017 (rood)
De Meifort is al jaren een vaste waarde in ons assortiment. Deze blend, die gedomineerd wordt door Cabernet Franc, krijgt 24 maanden de tijd om te rijpen op eikenhouten vaten. Het resultaat is een fraaie gelagerde wijn, rijp en met een lange afdronk. De nieuwe oogst 2017 komt over een week binnen, gun deze wijn 1-2 jaar rijping en je krijgt een geweldig glas wijn voor deze prijs. 

Intekenprijs: € 9,25 (normaal € 10,95)
Platter: 4 sterren (oogst 2016)

Buitenverwachting 1769 2016 (dessert)
Een eigentijdse versie van de beroemde Vin de Constance uit de 17-18de eeuw. Gemaakt van de edelzoete druiven Muscat de Fontignan, deze worden laat geoogst en vervolgens 12 maanden gerijpt op grote eiken houten vaten. Unieke dessertwijn met tonen van rijpe abrikoos en de kenmerkende 'Constantia' frisheid. Zeer beperkt beschikbaar. 

Intekenprijs: € 11,95 (normaal € 13,95) flesje van 0,5ltr
Platter: 4,5 sterren (oogst 2016)

Mijn advies
Koop voor de komende 12 maanden een paar doosjes Chardonnay en Sauvignon Blanc. De Meifort is een groot genot, zeker met 1-2 jaar geduld en de 1769 Muscat de Fontignan mag niet ontbreken als afsluiter van een uitgebreid diner. 

━━━━━━━━━━━━━━━
Intekenen kan via het formulier
met hoge intekenkortingen!
━━━━━━━━━━━━━━━

Onze smaakgarantie sluit elk risico uit; mochten de wijnen niet bevallen dan nemen wij deze terug.

Geniet van deze bovenverwachting mooie wijnen.


Schrijf nu in!


WhatsApp ons!