Vergelegen wint van Grand Cru's

Vergelegen wint van Grand Cru Bordeaux wijnen
Tijdens de 'Vergelegen London Tasting' durfde Don Tooth het aan om zijn wijnen in een vergelijkende proeverij te zetten met de wereldtop uit Bordeaux en Napa. Alle wijnen van de oogst 2005 werden blind geproefd door de beste sommeliers van London en de resultaten waren verbluffend!

De line-up van de sommeliers:
(prijsindicatie per fles)

1. Vergelegen V (€ 85,-)
2. Chateau Mouton Rothschild (€ 800,-)
3. Chateau Haut Brion (€ 1.000,-)
4. Vergelegen Red GVB (€ 45,-)
5. Dominus (Napa) (€ 350,-)
6. Colgin (Napa) (€ 750,-)

De sommeliers waren zeer verrast toen de wijnen onthuld werden en Don al helemaal. Het is natuurlijk mooi om als nummer 1 uit de bus te komen, maar het mooiste is dat twee van de Vergelegen wijnen zich kunnen meten met de wereldtop en dat voor een fractie van de prijs.

Tevens laat het zien dat de wijnen van Vergelegen door hun eigen unieke stijl perfect kunnen rijpen. Een groot compliment voor wijnmaker André van Rensburg!

Intekenen 
Wij bieden u nu de mogelijkheid om tegen de beste prijzen van Nederland in te tekenen op de wijnen van Vergelegen. Naast de winnende wijnen 'V' ('Victory', aldus wijnmaker André) en de Red GVB (Grown, Vinified en Bottled), bieden wij ook de Reserve collection en Premium Series aan, stuk voor stuk geweldige wijnen waar u zelf ook verbaast over zal zijn.
Vergelegen V 2014
Dé icoonwijn van Vergelegen met de korte en krachtige naam 'V' behoort tot de de wereldtop. Behaalde een eerste plaats in de London Tasting en liet iconen als Mouton-Rothschild, Haut Brion en Dominus achter zich.
Collectors item, zeer schaars en kan nog zeker tot 2035 verder rijpen. 
95 punten Tim Atkin & 4,5 sterren van PlatterVergelegen GVB Red 2014
Vergelegen Red heeft als ondertitel GVB, dit betekent 'Grown, Vinified en Bottled' op Vergelegen. En daar zijn ze trots op. Deze rode topwijn kan zich meten met de beste Cabernet Sauvignon wijnen ter wereld en dat voor een fractie van de prijs. Zeer de moeite waard! Kan nog verder rijpen tot 2030.
Maximale 5 sterren van Platter & 91 punten Tim AtkinVergelegen GVB White 2018  
Het witte vlaggenschip van Vergelegen is 'Vergelegen White' en zo simpel als de naam klinkt, zo mooi en complex is de wijn. Deze wijn wordt gemaakt in de traditie van de grote witte Bordeauxwijnen, maar dan in Vergelegen stijl. Het resultaat is een rijke, complexe en gelaagde wijn. Één van de beste witte wijnen van Zuid-Afrika. Nu heerlijk maar kan ook mooi rijpen tot 2024.
4,5 sterren van Platter & 95 punten Tim Atkin


Vergelegen Reserve Collection
Deze serie is de trots van wijnmaker André van Rensburg. Enorm veel wijn voor zijn geld. Speciale aandacht voor de Merlot en Cabernet Sauvignon Reserve: Als u van de rijkere Bordeauxstijl wijnen houdt: zijn dit echt geweldige wijnen!Cabernet Sauvignon Reserve 2014
Tall, dark and handsome. Zo omschrijft wijnmaker André van Rensburg zijn 'signature wine'. 86% Cabernet Sauvignon aangevuld met 10% Merlot en 4% Cabernet Franc. De wijn krijgt een lagering van 16 maanden op deels nieuwe eiken houten vaten van de de beste producenten: Taransaud, Darnajou and Sylvain. De wijn is zeer donker van kleur. Complexe neus met tonen van zwarte bessen, rijpe pruimen, specerijen en cederhout met stevige rijpe tannines en een aanhoudende afdronk.
Nu heerlijk, maar wordt nog lekkerder na enkele jaren rijping.
4,5 sterren van Platter & 92 punten Tim Atkin

Chardonnay Reserve 2018
De Chardonnay Reserve wordt in Bourgogne traditie gemaakt en is een van de beste Chardonnays van Zuid-Afrika, mooi dik, veel fruit en een lange verfrissende afdronk. Gemaakt van de 3 mooiste wijngaarden: Rooiland 12 & 13 en Lower Schaapenberg. Wordt op eiken houten vaten gerijpt, waarvan 35% nieuw. André geeft de voorkeur aan producenten Francois Frère, Dargaud & Jaegle voor de rijping van zijn Chardonnay. Perfect in balans. Nu al heerlijk, om van te genieten de komende 7 jaar.
4,5 sterren van Platter & 92 punten Tim Atkin


Semillon Reserve 2018
Sinds enkele weken hebben wij ook de schaarse Semillon Reserve in het assortiment, deze was tot voor kort alleen 'aan de kelderdeur' te krijgen op het estate. Gemaakt van de schaarse Semillon stokken welke de 'wildfires' van 2017 hebben overleefd. Wordt op kleine barriques vergist en 8 maanden gerijpt. Het resulaat is een wijn met delicate citrus, wilde bloemen, honing en pit. Elegant en complex. Perfect met gebonden soepen of alles uit de zee. Lieveling van vele sommeliers in Zuid-Afrika en van Tim Atkin. Slechts 6.142 flessen gemaakt.
94 punten Tim Atkin & 4,5 sterren van Platter


Vergelegen Premium Series
Met deze serie laat Vergelegen zien wat er mogelijk is op het estate, de druiven van deze Sauvignon, Chardonnay en Merlot-Cabernet komen 100% van eigen wijngaarden en worden met dezelfde aandacht gemaakt als de andere wijnen. Het verschil zit in het beperkt houtgebruik in deze serie. Deze drie wijnen scoren al meer dan zes oogsten op rij 4 van 5 sterren bij de Zuid-Afrikaanse wijnbijbel 'Platter'. Uniek en nu tijdelijk zeer voordelig.


Het Vergelegen proefpakket
Maak kennis met het mooiste wijnestate van Zuid-Afrika aan de hand van 6 prachtige wijnen. Cabernet Sauvignon Reserve, Merlot Reserve, Chardonnay Reserve en van de Premium serie: Cabernet Sauvignon-Merlot, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Stuk voor stuk prachtige wijnen waarmee u kennis maakt met de wijnmaker André van Rensburg en Vergelegen. Nu slechts € 105,- per pakket en met gratis verzending. (normaal €124,35)


Mijn tips
De V en GVB wijnen voor bijzondere gelegenheden, de Cabernet Sauvignon en Chardonnay Reserve voor een mooi diner en de Premium Series wijnen om vaker van te genieten. Wilt u kennis maken met deze wijnen: probeer dan het proefpakket Vergelegen.