Guado al Tasso 2016: de beste score ooit

Deze week kregen wij het bericht dat de oogst 2016 Guado al Tasso Superiore de hoogste score ooit heeft ontvangen van Robert Parker's Wine Advocate: 98 punten!

Super Tuscan uit Bolgheri
Bolgheri is het prestigieuze wijngebied aan de Toscaanse kust waar ook twee andere bekende Super-Tuscans vandaan komen: Sassicaia en Ornellaia. Piero Antinori was bij beide projecten betrokken voordat hij zijn eigen estate stichtte: Guado al Tasso. 

Rising star ★★★★★
Antinori gooit met zijn Guado al Tasso internationaal hoge ogen. James Suckling gaf als eerste wijncriticus een ongekende score van 97/100 punten voor de Guado al Tasso 2015 en Robert Parkers Wine Advocate beloonde de 2016 oogst met maar liefst 98/100 punten! De beste score ooit van deze bekendste wijncriticus.

De wijn
Guado al Tasso wordt gemaakt van de klassieke Bordeaux blend: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot. Guado al Tasso heeft een intense, robijnrode kleur. Aroma’s van vanille en leer, in combinatie met tonen van pruimen, blauwe bessen, en hints van mediterrane kruiden. Een intens mondgevoel met tannines die de wijn karakter geven. In de afdronk tonen van cassis, zwarte bessen en zoethout. Guado al Tasso zal zich geweldig ontwikkelen in de komende jaren. Drinken vanaf 2021 en opleggen tot 2040.

Voorverkoop Guado al Tasso 2016
Onze verwachting is dat deze wijn de komende tijd flink duurder gaat worden vanwege de grote vraag en kleine productie. Nu is het moment om deze wijn aan te schaffen om hier de komende jaren van te genieten.

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
Guado al Tasso Superiore 2016

75cl: normaal €110,- 
(helaas Uitverkocht)

150cl: €260,- per fles
(helaas UItverkocht)
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━Wij verwachten de 2017 oogst in maart/april 2020, hieronder kunt u uw interesse kenbaar maken.