Domaine Fournier: Sauvignon Blanc expert

Als oud-topman van de Amsterdamse aandelenbeurs stapte Joost van der Does de Willebois 10 jaar geleden over naar de wijn. Hij kocht een wijngoed in de Loire en startte zijn eigen wijnbedrijf: Villebois. Enkele jaren geleden raakte hij in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment.

−DOMAINE FOURNIER−
Fournier bezit meer dan 60 hectare topwijngaarden in de meest prestigieuze appellations, zoals Sancerre, Pouilly Fumé en Menetou-Salon. De wijnen zijn in meer dan 65 landen verkrijgbaar en een magneet voor awards en hoge scores, zoals maar liefst 93 punten voor zijn Sancerre!

−EXPERT IN SAUVIGNON BLANC−
Domaine Fournier heeft de meest getalenteerde Sauvignon Blanc wijnmaker in huis, Frederic Jacquet is opgegroeid tussen wijnranken, heeft maar liefst twee wijnopleidingen van wereldklasse én jarenlange ervaring. In combinatie met de voortreffelijke wijngaarden zorgt dit voor een fantastisch resultaat. Fournier heeft vele Single Vineyard wijnen en Terroir wijnen, wij hebben de mooiste voor u geselecteerd.

Naast de icoonwijnen uit de bekende appellations, maakt Domaine Fournier ook een geweldige 'instap' Sauvignon Blanc. De F. de Fournier Sauvignon Blanc is een perfect voorbeeld van de expertise van Domaine Fournier. Dé ideale aperitiefwijn voor alledag.

Ervaar zelf Domaine Fournier en schrijf u in op deze top Loire wijnen met een zeer aantrekkelijke korting.


***


DE WIJNEN

Fournier Sancerre Les Belles Vignes 
Dé Sancerre van Domaine Fournier die u overal ter wereld kan tegenkomen. Perfecte expressie van de terroir van Sancerre en de eigenheid van de Sauvignon Blanc. Voortreffelijk glas.

James Suckling - 93/100 punten 
'Exotic aromas of mango, papaya and lime with fresh thyme and other herbs. Medium body. Crisp acidity. Serious Sancere here. Drink now.'

Fournier Pouilly Fumé 
Een grootse Sauvignon Blanc. Enerzijds strak met flink wat minerale toetsen (vuursteen en silex), maar tegelijk ook veel rijp fruit (van perzik tot peer).

De Grote Hamersma: 9 
'Beschaafd, compact wit fruit, een ketsend keitje en zijn vuursteentje. Grapefruit zonder dat dit tot een te nadrukkelijk bittergarnituur leidt. Nadrukkelijk wit pepertje in een afdronk die maar geen afscheid wenst te nemen.'

Fournier Menetou-Salon Cotes de Morogues
Wellicht wat minder bekend dan Sancerre en Pouilly Fumé, maar in deze kleine appellation kunnen grote wijnen voortkomen. Zoals deze Cotes de Morogues. Doordat Menetou minder bekend is, zijn de prijzen lager.


James Suckling - 92/100 punten 
'Really delicious sauvignon blanc with lots of sliced apple, lemon and dried pear character. Medium body. Tangy finish. Shows energy and brightness. Drink now.'


Fournier Touraine Vieilles Vignes
Touraine ligt wat verder stroomafwaards en is een geweldige appellation voor Sauvignon Blanc. Domaine Fournier maakt hier van oude stokken een geweldig mooie minerale Sauvignon Blanc die zich kan meten met zijn Sancerre en Pouilly Fumé.
Een wijn waar de wijnmaker laat zien wat hij kan met Sauvignon Blanc, zeker voor deze prijs!Fournier Sancerre Verdigny - La Chaudouillonne
Hun witte Grande Cuvée. Een uitzonderlijke Sancerre gemaakt van 30 tot 50 jaar oude wijnranken. Geeft een lage opbrengst per rank, maar hele expressieve druiven. Een mooie ontwikkelde neus met aroma's van gedroogde amandelen, zuivel en rijp citrusfruit. Vol van smaak, complex met een zeer frisse en intense afdronk. Perfect om enkele jaren te bewaren.

Wine Spectator - 91/100 

Fournier Sancerre Rouge Sury en Vaux - L'Ancienne Vigne
Hun rode Grande Cuvée. De appellation Sancerre is voor meer dan 90% Sauvignon Blanc, maar Pinot Noir is in opkomst voor rode én roséwijnen. Deze rode Sancerre wordt voor ongeveer 40% op houten vaten gerijpt, de rest op RVS. Hierdoor behoudt de Pinot Noir zijn kenmerkende fruitigheid. De wijn heeft in de neus aroma's van Morello kersen en leer. Volle smaak van rode bessen, tikje kruidig en zachte tannines in de afdronk. Zeer schaars.

Fournier Sancerre Silex Cuvée Terroir 
Silex is de beroemde ondergrond (terroir) van Sancerre: vuursteen. Dit geeft werkelijk unieke smaken aan de wijn. Typerend voor deze wijn zijn de uitbundige tonen van fruit, vuursteen en de lange, tikje nerveuze afdronk met frisse zuren.

Wine Enthusiast - 92/100 

Fournier Sancerre Terre Blanches Cuvée Terroir 
Terre Blanches refereert aan het andere beroemde terroir van Sancerre: kalksteen. Typerend voor deze wijn is de intense fruittonen en de frisse zuren in de afdronk.

Wine Enthusiast - 92/100
Decanter - 91/100

F. de Fournier Sauvignon Blanc
Als super-specialist in Sauvignon Blanc weet Fournier ook geweldige wijn te maken buiten de beroemde appellations. Het is een 'eenvoudige' Vin de France, maar smaakt voortreffelijk. De wijn heeft dat typische mineralige karakter van de Sauvignon Blanc, met heerlijk veel citrus, tropisch fruit en een ‘zesty’ bite. Perfect als aperitief, op het terras en bij ‘fruits de mer’. 

De Grote Hamersma: 8,5
Concours Best Values by Anivin: Gold Medal
Hubrecht Duijker: Beste uit de Test 


Intekenen & leveren 
De voorraad is beperkt en de intekeningen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Ervaar Domaine Fournier nu zelf extra voordelig met wel 20% korting en al vanaf € 9,95 per fles. Inschrijven is mogelijk tot woensdag eind juli. Dus teken nu in op deze top Loire wijnen!


Onze tip
Bestel enkele doosjes van de Sancerre, Pouilly-Fumé en Menetou-Salon. Voor bijzondere gelegenheden de Terroir of Grande Cuvée wijnen en de F. de Fournier en Touraine VV om elke dag van te genieten.