Magistrale Chateauneuf-du-Pape & Plan de Dieu

Paul Jaboulet Aine
Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde het wijnhuis tot een monument van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey, in de persoon van Caroline Frey, het in 2006 overnam kreeg het een nieuwe impuls, dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten.


Rijzende ster: Caroline Frey
Caroline is de drijvende kracht achter Paul Jaboulet, zij gaat voor biologische wijnbouw, combineert moderne met traditionele methodes en het resultaat is dat Jaboulet weer één van de beste producenten in de Rhone is.
De bekende wijnschrijvers Robert Parker, James Suckling en onze eigen Harold Hamersma bekronen haar noeste arbeid met klinkende punten voor haar wijnen.


Cotes du Rhone Villages
Twintig dorpen mogen hun gemeentenaam toevoegen aan de herkomstaanduiding Côtes du Rhône Villages vanwege het onderscheidende karakter van de wijnen die daar vandaan komen. De druiven moeten 100% afkomstig zijn uit het betreffende dorp. 


Plan de Dieu 2017
Een van deze 'Villages' is PIan de Dieu, gelegen op de kleistenen terrassen tussen Cairanne en het beroemde Gigondas. De eerste tekenen van de wijngaarden komen uit de Middeleeuwen. De monniken rondom Plan de Dieu verzorgden en bewaakten de wijngaarden, 'onder het zicht van god'.


Zeer oude stokken Grenache, Mourvedre en Syrah leveren hier een krachtige en toch zeer aangenaam drinkende wijn op. De oogst 2017 is zeer goed geslaagd in de Rhone en deze Plan de Dieu zeker.


Wij hebben 80 kisten van 6 tot onze beschikking.
Perfect om enkele jaren te rijpen in uw kelder of als geschenk. op=op.
Prijs: van €18,95 voor slechts €15,95
Robert Parker: 90 punten (oogst 2016, oogst 2017 heeft nog geen ratings)


Chateauneuf-du-Pape
Het allerbekendste dorp in de Rhone is natuurlijk Chateauneuf-du-Pape. Al in 1936 verkreeg het zijn huidige Cru status vanwege de uitzonderlijke wijnen die hiervan komen. Er zijn veel Chateauneuf wijnen op de markt en helaas is de kwaliteit wisselend. Maar een echt goede Chateauneuf is een waar feest in het glas.


Chateauneuf-du-Pape les Cedres 2016
Een van de mooiste wijngaarden van Paul Jaboulet is Les Cedres. Een blend van Grenache, Syrah, Cinsault en Mourvèdre van oude stokken zorgen voor een mooie, evenwichtige en al rijpe wijn. Veel bessen, aardse tonen, ronde tannines en een lang afdronk.Robert Parker: 90-92 punten
It is nice to see the quality of this cuvée rebounding. The 2016 Chateauneuf du Pape les Cedres shows impressive levels of black cherries, which are joined by hints of espresso and black olive. It's full-bodied, creamy in texture and lush, lingering richly on the finish.


Prijs van € 39,95 voor € 35,-


Condrieu Les Cassines 2017
De piepkleine appellation Condrieu in het noorden van de Rhône is befaamd om zijn grote witte wijnen gemaakt van Viognier. Paul Jaboulet maakt er deze grootse wijn met een delicaat bouquet met tropisch fruit, zoals perzik, mango en ananas, naast wat florale tonen. De smaak is rijk, breed en elegant en heeft een frisse afdronk.
Prijs van € 48,95 voor € 43,50


Magistrale Viognier en Syrah
Dit zijn twee van ons meest verkochte wijnen, vanwege de meer dan voortreffelijke prijs-kwaliteit verhouding. Haar expertise in Hermitage (syrah) en Condrieu (Viognier) past zij toe op deze wijnen en het resultaat is gewoon weg heerlijk. Nu tijdelijk voor slechts € 8,95!

Awards:
Viognier 2019: 9- De Grote Hamersma
Syrah 2018: 8,5 De Grote Hamersma