Ja ik wil ... goede wijn!


Tijdens de mooiste dag van mijn leven wil ik niet alleen de show stelen met een oogverblindende bruidsjurk, maar ook met een fantastische selectie wijnen! Want dat zijn de dingen waar men over na gaat praten, en niet over de kleurstellingen van de tafeldecoratie. Iets met prioriteiten.. ;-)

Neem de fles in eigen handen!
Je kan de trouwlocatie de wijnen laten selecteren en mogelijk op je grote dag intens teleurgesteld aan een smaakloze rosé nippen, of je kan kiezen voor een selectie wijnen waarvan je zeker weet dat ze in de smaak zullen vallen omdat je zelf ervaringsdeskundige bent! Ik ga uiteraard voor optie twee, kan ik thuis meteen alle wijnen (nog eens) proeven. Een pre-wedding proeverij, kom maar door met die voorpret!

Tip: spreek met de trouwlocatie af dat je zelf de wijnen meeneemt en hen ‘kurkengeld’ betaald: vaak rond de 10 euro per fles. Dit kan je voorstellen tijdens de onderhandeling en vaak gaan ze hier wel mee akkoord gezien het totaalbedrag wat je komt besteden. Geen onderhandelaar? Geen probleem: ik stel graag een script voor je op, just ask..

*Plop*
Uiteraard beginnen we met bubbels, onmisbaar bij een bruiloft. Hoe meer bubbels, hoe beter. Vaak wordt de wijn namelijk al eerder ingeschonken en een prosecco slaat dan dood in het glas. Een vrij treurig gezicht en zonde van de wijn. Ik ga voor een goede cava: gegarandeerd een spetterende proost!

Le Diner
Bij goede wijnen hoort goed eten. Nog meer voorpret? Vraag of je het eten van tevoren mag proeven, weet je ook zeker dat het lekker is. Laat ons weten wat het geworden is, dan kunnen wij de wijnen hier mooi op afstemmen. Tussen de 10-15 euro heb je heerlijke wijnen bij het diner! Ik zou een verdeling van 60-70% wit en 30-40% rood aanraden bij het diner.

Voetjes van de vloer
De formaliteiten zijn klaar, de buikjes gevuld en de zon is onder. Mijn favoriete onderdeel: het feestje! De muziek mag harder en we gaan met z’n allen de dansvloer op. Voor het feest zou ik gaan voor een verdeling van 70-80% wit en 20% rood geschikt, rosé is optioneel.

Beter verwend dan verwaarloosd
Je kan nooit teveel wijn hebben dus je kan beter een goede voorraad wijnen bestellen. Wat je over houdt kan je tenslotte lekker mee naar huis nemen. Er gaan zes glazen uit een fles, men drinkt 2-3 glazen p.p. per uur ongeveer, incl. andere drankjes.

Just say yes
Heb je hulp nodig? Wij hebben ruime ervaring in het selecteren van wijnen voor bruiloften. Bel ons gerust of stuur een mail naar mijn collega Chris via chris@winelist.nl


Met klinkende groet,

Mare