Antinori: Limited editions

Kent u dat gevoel van een kind met een speelgoedcatalogus? Vroeger van Intertoys en nu van Bol.com. Kinderen zijn al dagen aan het aankruisen en plakken wat ze allemaal willen hebben van onze goedheiligman. Dat gevoel kregen wij toen Antinori ons vroeg om mijn favoriete wijnen aan te kruisen, zodat zij deze in een super-de-luxe branded wijnkist konden uitbrengen. En wij zijn heel braaf geweest en kregen ze bijna allemaal.


De enige uitdaging; Antinori verpakt slechts een heel klein deel van zijn wijnen in kist, echte limited editions dus. Wij hebben gekocht wat wij konden krijgen en dat is tussen de 10 en 25 kistjes per wijn.


Tenuta Tignanello: Marchese Antinori Chianti Classico Riserva
Oogst 2017 | James Suckling 94 punten
Deze wijn is gemaakt op het beroemde ‘Tenuta Tignanello’ en de Markies heeft zijn eigen naam aan de wijn gegeven, dat belooft wat! Een prachtige klassieke Chianti Classico Riserva; Sangiovese en een klein beetje Cabernet Sauvignon. De consequent goede beoordelingen van deze wijn, in combinatie met de aantrekkelijke prijs, maakt hem al jarenlang een geliefde wijn bovenaan de verlanglijstjes voor onze goedheiligman. Nu beschikbaar op limited edition kist en ideaal om ook wat langer weg te leggen.

Slechts 25 kistjes van zes flessen beschikbaar 
Drinken vanaf 2022 en opleg tot 2032 
Van 39,50 voor 34,50


Tenuta Guado al Tasso: Cont'Ugo Merlot
Oogst 2018 | Nog geen score beschikbaar | James Suckling 94 punten jaargang 2017
Het gebied Bolgheri staat bekend om zijn topwijnen van internationale (Franse) druivenrassen, waaronder Merlot. Denk bijvoorbeeld aan de duurste wijn van Bolgheri: Masseto. Maar let op, Cont’Ugo is dé Merlot om de komende jaren in de gaten te houden. Vol zacht fruit en de tannines smelten op je tong. Al jong erg lekker, maar ook tot zeker 10 jaar na de oogst te bewaren. Nu nog (zeer beperkt) beschikbaar; 

Slechts 10 kistjes van zes flessen beschikbaar
Drinken vanaf 2023 en opleg tot 2032 
Van 39,50 voor 34,50 


Badia a Passignano Chianti Classico Gran Selezione
Oogst 2017 | James Suckling 95 punten
De buurman van Tignanello en Solaia, 100% Sangiovese; de fantastische druif in zijn meest pure expressie, Gran Selezione; de crème de la crème van Chianti Classico en gemaakt op een van de meest invloedrijke plekken uit de (wijn)geschiedenis van Chianti Classico. Een geweldige wijn om dit jaar stiekem bij de rest van de Sint cadeaus te zetten, voordat de rest van de wereld hem ontdekt. 

Slechts 24 kistjes van zes flessen beschikbaar 
Drinken vanaf 2023 en opleg tot 2037 
Van 41,50 voor 36,50 per fles


Tenuta Le Mortelle: Poggio alle Nane
Oogst 2017 
Piero Antinori noemt deze wijn zijn ‘nieuwe Tignanello’. Niet zo gek, de wijn wordt gemaakt in Maremma Toscana, waar zijn vader ooit op een plek vlak bij, de basis legde voor wat wij nu kennen als Super Tuscans. Een ideale bodem voor druiven als Cabernet Sauvignon en in Poggio alle Nane ook wat Carménère. Een wijn die fantastisch op te leggen is en waar u nog jarenlang plezier van kunt hebben. Mocht u net als wij niet meer kunnen wachten; hij gaat ook erg mooi samen met een wildgerecht tijdens het kerstdiner. Nu aanschaffen dus! 

Slechts 15 kistjes van zes flessen beschikbaar
Drinken vanaf 2022 en opleg tot 2037 
Van 65,00 voor 57,50 per flesOns advies
Koop van de wijnen 1 of 2 kistjes en geniet de komende jaren van deze prachtige & krachtige Antinori wijnen! Ideaal om op te leggen in uw kelder.

Bestellen is eenvoudig: via het formulier onderaan de blog, dan nemen wij contact met u op voor de beschikbaarheid van de wijnen en de uitlevering.


Inschrijven is mogelijk tot 31 december en zolang de voorraad strekt.