Antinori Guado al Tasso Matarocchio 2016

Wij zijn zeer verheugd dat wij een zeer kleine allocatie hebben weten te bemachtigen van de Guado Al Tasso Matarocchio 2016. Wij informeren u als liefhebber van de topwijnen van Antinori als eerste over deze wijn.

Bijna geen fles te krijgen
Marchese Antinori is dé producent van Italië en de maker van vele iconische wijnen zoals Tignanello, Solaia, Guado al Tasso en Cervaro della Sala. Maar de Guado al Tasso Matarocchio is de wijn waar bijna geen fles van te krijgen is.
100% Cabernet Franc
Deze druif is bezig om de belangrijkste druif te worden in Bolgheri. Dit Toscaanse kustgebied staat bekend om zijn 'Super Tuscans' zoals Sassicaia, Ornellaia, Masseto en Guado al Tasso. De Cabernet Franc stokken op het estate zijn nu bijna 30 jaar oud en Antinori had al snel door dat deze druif fantastische wijnen kan produceren in Bolgheri.

Wijn voor de familie en alleen in de beste jaren
Na enkele oogsten die enkel voor privé gebruik werden gemaakt, werd na aandringen van de pers en partners in 2007 de eerste oogst verkocht op het estate in zeer kleine aantallen. Matarocchio wordt alleen geproduceerd in de beste jaren, zo is er bijvoorbeeld geen wijn gemaakt in 2014,

Oogst 2016 in Bolgheri
Samen met 2013 en 2015 behoort 2016 tot de topoogsten van dit decennium. Voor Cabernet Franc is het extreem belangrijk dat de druif volledig rijp kan worden en dat was zeker het geval in 2016. De druiven worden met de hand en per stuk gecontroleerd, waarna ze vergist worden. Ze gaan daarna 18 maanden op het allerbeste Franse eikenhout. Na de finale blend gaat de wijn nog minimaal 12 maanden op fles.

Matarocchio 2016
Een diepe robijnrode kleur met een geur die wordt gekenmerkt door elegante aroma’s in de range van zwart bessenfruit en balsamico tot aan kruidige nuances van peper en groene thee. De smaak kent buitengewone sensaties, met diepe gepolijste tannines en een prachtige balans.

Robert Parker: 97/100 punten
"The 2016 Matarocchio is a wine of muscle and brawn that opens to dark thickness and deep layers of black fruit, spice, leather and tar. If you like big and bold, this Tuscan Cabernet Franc will prove quite agile when pairing with coal-fired barbecued T-bone steak. This wine was produced in 2017, but it was not made in 2018 because the variety had a hard time reaching optimal ripeness. This full-bodied wine is absolutely linear and direct in terms of aromas; however, it shows fleshy succulence in terms of mouthfeel. It closes with midnight black notes of dried berry and exotic spice."

Drinken vanaf 2026, opleg tot 2045.


Guado al Tasso Superiore 2017
Samen met Sassicaia, Ornellaia en Masseto vormt Guado al Tasso de top van het gebied. En als we dan naar de prijs kijken, is dit zeker de beste koop! Helaas wordt er erg weinig van gemaakt en is de vraag zeer hoog. Profiteer daarom nu nog van deze zeer aantrekkelijke prijzen van Guado al Tasso.James Suckling -  97 punten:
“Lovely depth of fruit with an intensity and beauty. Full-bodied, focused and pure.”


Allocatie 2016: Matarocchio -  zeer beperkt
Dit is de allerlaatste allocatie van de Matarocchio 2016! slechts 10 kistjes van 3 flessen. De wijn zal direct uitverkocht zijn, dit is de enige kans om een kistje te bemachtigen. Deze wijn is onder verzamelaars en liefhebbers erg gewild.


Allocatie 2017: Guado al Tasso - zeer beperkt
Samen met Sassicaia, Ornellaia en Masseto vormt Guado al Tasso de top van het gebied. En als we dan naar de prijs kijken, is dit zeker de beste koop! Helaas wordt er erg weinig van gemaakt en is de vraag zeer hoog. Profiteer daarom nu nog van deze zeer aantrekkelijke prijzen van Guado al Tasso.


Wij hebben nog 5 kistjes van de Guado al Tasso 2017 en enkele magnums beschikbaar, daarna is de wijn helemaal uitverkocht.