Cervaro; de best scorende wijn van Italië

Toen wij de 2017 Cervaro della Sala proefden waren wij bij de eerste slok helemaal verkocht! Robert Parker is het met ons eens: 95+ punten en James Suckling geeft zelfs 99 punten. Cervaro della Sala is daarmee de hoogst scorende Italiaanse witte wijn!

Meest onderscheiden wijn van Italië
In 1986 zag Cervaro della Sala het levenslicht, de eerste door Chardonnay gedomineerde, houtgelagerde wijn van Italië. Vanaf dag één een ongekend succes, er is geen wijn in Italië die meer onderscheidingen heeft ontvangen dan de Cervaro.

Bourgogne overtroffen
Castello della Sala in Umbrië is een schitterend kasteel uit de 14de eeuw. Prachtig gelegen op een heuveltop, omringt door de beste wijngaarden van Umbrië. De vader van Piero Antinori kocht dit estate in 1940 omdat hij het potentieel voor witte wijnen zag. Het was Piero zelf die na een reis naar de Bourgogne zag hoe de wijnboeren daar geweldige witte wijnen maakten.

Terug op Castello della Sala pastte hij de technieken toe die hij in de Bourgogne had gezien. Als je nu kijkt naar de kwaliteit en scores van Cervaro della Sala kun je stellen dat hij veel Bourgogne wijnen heeft overtroffen, zeker als je naar de prijs-kwaliteitverhouding kijkt.

Exclusieve limited edition: in originele houten kist
Wij hebben een zeer kleine voorraad van deze limited edition Cervaro 2017 in fraaie originele houten kist. Teken nu in om deze te bemachtigen voor de officiële release datum. Zodra deze kisten op zijn, zal Cervaro worden uitgeleverd in dozen.

Vergeet ook niet de grootformaten, deze zijn erg schaars. De magnums en dubbelmagnums Cervaro zijn ideaal om nog wat langer te bewaren en te schenken op bijzondere gelegenheden!

Interesse in deze icoonwijn? Intekenen kan via onderstaand formulier. 

PS. Vergeet je ook niet om in te tekenen op de Tignanello 2016? Klik hier voor de aanbieding op deze topoogst. 


Bestel deze wijn