Blog

Magische Masi Amarone

Masi is een van dé toonaangevende Amarone producenten, al in 1772 kocht de familie Boscaini de beroemde wijngaard Vaio dei Masi en noemde hun wijnbedrijf Masi. De huidige president Sandro Boscaini wordt 'mister Amarone' genoemd en heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan deze unieke wijnen.

Lees meer

Maremma Toscana: Het nieuwe Bolgheri

In Maremma, de streek aan de Toscaanse kust, vind je in het noorden het wijngebied Bolgheri, waar de Super Tuscans Sassicaia en Ornellaia zijn ontstaan. Het zuidelijke gedeelte van dit gebied kent haar eigen beschermde Maremma herkomstbenaming. Eerst als IGT Maremma in 1995, in 2011 werd de hogere kwaliteitsaanduiding DOC Maremma Toscana ingevoerd.

Lees meer

Voorinschrijving Paul Jaboulet Cru's 2018

Voorkoop iconische Hermitage La Chapelle 2018.

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle is een van de iconische wijnen van de beroemdste heuvel in het Rhone Dal: De Hermitage.

Lees meer

Beronia: de #1 van Rioja

Rioja is een van de populairste wijngebieden onder Nederlandse wijnliefhebbers, en terecht wat ons betreft. De wijnen zijn harmonieus en rijp als ze op de markt komen en zeer betaalbaar, vooral in verhouding tot de hoge kwaliteit.

Lees meer

Dé topselectie van Château d'Esclans!

Château d'Esclans breekt alle records op roségebied: binnen 'slechts' tien jaar hebben Sacha Lichine en zijn team alle mogelijke prijzen, awards, topscores en onderscheidingen ontvangen. Met recht mogen zij zich de allerbeste roséproducent ter wereld noemen! Samen met wijlen wijnmaker Patrick Leon (Mouton Rothschild) maakt Sacha wereldklasse rosés waarvan de bekendste Whispering Angel is en de cru's Garrus en Les Clans de hoogste scorende rosés ter wereld zijn.

Lees meer

Icoon uit Bolgheri: Guado al Tasso

Piero Antinori is persoonlijk verantwoordelijk voor de ontdekking en evolutie van het wijngebied Bolgheri. Hij was betrokken bij de wijnprojecten Sassicaia en Ornellaia in de jaren ’60 en '70, voor hij in de jaren tachtig zijn eigen estate stichtte in Bolgheri: Tenuta Guado Al Tasso.

Lees meer

Franz Haas: topkwaliteit op grote hoogte

Olivier Leflaive Primeurinschrijving 2018

De 2018 oogst van Olivier Leflaive is excelent. Wij hebben uit alle wijnen de beste geselecteerd, deze overtuigden ons meteen en bieden wij nu met voor fraaie primeurprijzen aan. 

Lees meer

Onbekendste Antinori Cru

Graag laat ik u kennis maken met Bocca di Lupo, de meest onbekende Cru van Antinori. Als goede relatie van de familie krijgen wij veel van hun topwijnen te proeven, denk hierbij aan Tignanello, Solaia, Cervaro en Guado al Tasso. Tijdens één van deze tastings waren wij het meest overtuigd van een onbekende wijn; Bocca di Lupo.

Lees meer

Antinori Guado al Tasso Matarocchio 2016

Wij zijn zeer verheugd dat wij een zeer kleine allocatie hebben weten te bemachtigen van de Guado Al Tasso Matarocchio 2016. Wij informeren u als liefhebber van de topwijnen van Antinori als eerste over deze wijn.

Lees meer

Voortreffelijke wijnen van Didier Joubert

Didier Joubert is een pseudoniem van een beroemd wijnmaker uit Zuid-Frankrijk, wij maken samen met hem deze voortreffelijke serie wijnen. Hij kent de beste wijngebieden in de Languedoc en weet waar de gezondste druiven groeien.

Lees meer

Clos Apalta 2017: 100 perfecte punten

Clos Apalta is het vlaggenschip van wijnhuis Lapostolle en de Chileense wijnwereld, deze wijn én prachtige winery in de net zo mooie Colchagua vallei, toont aan dat de Chileense wijnen zich kunnen meten met topwijnen uit de hele wereld. De oogst 2017 krijgt van James Suckling voor de derde keer in vier oogsten de perfecte 100 punten. Werkelijk uniek.

Lees meer

Dom Pérignon 2010

Release nieuwe oogst Dom Pérignon 2010

Lees meer

Esterhazy - Adellijke goede wijnen uit Oostenrijk

Bij binnenkomst op kasteel Esterházy waan je je enkele eeuwen terug in de tijd van de aristocratie. In de barokke, met bladgoud beklede zalen vierde ooit de Esterházy familie grandioze feesten. De wereldberoemde componist Joseph Haydn zat hierbij aan het klavier.

Lees meer

Jean Marc Brocard, Chablis grootheid

Force, fraicheur, précision; dat zijn de kernwaarden van Jean-Marc Brocard en die kracht, frisheid en finesse vinden wij terug in al zijn wijnen. Met meer dan 200 hectare biologische wijngaarden in Chablis is Brocard één van de toonaangevende producenten uit dit beroemde Chardonnay gebied.

Lees meer

Gekoelde rode wijn


Gedurende zomer schakelen we bijna automatisch over op frisse witte en frivole rosé wijnen.

Een vanzelfsprekende associatie met zon, warm weer en volle terrassen. En dat is natuurlijk ook erg lekker, maar daardoor zou u bijna vergeten dat rode wijn ook heerlijk smaakt in de zomer, zeker als u deze lekker koelt. Welke rode wijn kan u gekoeld drinken? Wij hebben een aantal tips voor u!

Lees meer

Tormaresca: het allerbeste uit Puglia

Eén van de best bewaarde geheimen van Italië is Puglia; de hak van de Italiaanse laars. Met zijn prachtige landschap gevormd door de zee. De indrukwekkende geschiedenis van dit gebied heeft gezorgd voor een interessante mix van architectuur.

Lees meer

Piero Antinori: ‘This is my new Tignanello’.


Wanneer Piero Antinori dit zegt over een wijn, dan spitsen wij onze oren. Hij heeft namelijk in de afgelopen 40 jaar een ware revolutie ontketend in Toscane en Italië met zijn revolutionaire wijnen zoals Tignanello, Solaia, Cervaro en Guado al Tasso.

Lees meer

Het beste uit Nieuw-Zeeland: Jackson Estate

Nieuw-Zeeland is beroemd om zijn stuivende en overheerlijke Sauvignon Blancs, zeker uit Marlborough komen wijnen die zich kunnen meten met de beste ter wereld. Maar er is meer moois wat uit Marlborough komt: namelijk TOP Pinot Noirs. Jackson maakt volgens de gezaghebbende wijnshow IWSC de allerbeste en voor een zeer aantrekkelijke prijs!

Lees meer

Dé Super Tuscans: Tignanello vs Solaia

Tignanello is de allereerste Super Tuscan ooit geproduceerd. Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld en is nu een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Solaia volgde enkele jaren later en wordt nu gezien als dé ultieme Super Tuscan. Maar wat is het verschil tussen beide Antinori legendes? 

Lees meer

Clos Apalta: 3x perfecte 100 punten!

Clos Apalta scoort maar liefst 3 keer de perfecte 100 punten in de afgelopen 4 oogsten, geen wijn ter wereld kan dit evenaren.
Internationale topwijnen als Mouton Rothschild, Opus One, Chateau Margaux, Screaming Eagle of Ornellaia krijgen mooie scores, maar niet zo hoog als Clos Apalta. Zelfs de tweede wijn 'Petit Clos' scoort in dezelfde regionen als de wereldtop. En als je dan naar de prijs kijkt......

Lees meer

Iconische Champagnes

Nieuw! De crème de la crème van Champagne: Dom Pérignon, Krug, Ruinart, Veuve Clicquot en Moët & Chandon. Deze collectie Champagnes zijn een mooie aanvulling op onze topwijnen en wij hopen u te verleiden om vaker van een top Champagne te genieten.

Lees meer

Zin in Rosé?

Nu de zomer eindelijk is aangebroken verdient deze veelzijdige roze wijn extra aandacht. Hoeveel weet u over rosé? Voordat u u een heerlijk glas rosé inschenkt vertellen wij u graag meer over onderstaande rosé stellingen:

Lees meer

Olivier Leflaive’s verborgen Bourgogne schatten

Maak kennis met ongekende Bourgognes van Olivier Leflaive. De 2017 oogst van Olivier Leflaive kan zich meten met de beste oogsten van de afgelopen 20 jaar. Olivier Leflaive maakt voortreffelijke wijnen in de beroemde appelaties Meursault, Puligny-Montrachet en Chassagne-Montrachet. Maar ook in de onbekende buurgemeenten zoals Saint-Romain en Saint-Aubin maakt Leflaive ongekend mooie wijnen voor een aantrekkelijke prijs. 

Lees meer

Tormaresca Calafuria: Italië's beste rosé

Eén van de best bewaarde geheimen van Italië is Puglia; de hak van de Italiaanse laars. Met zijn prachtige landschap gevormd door de zee.

Lees meer

Intekening Buitenverwachting

Buitenverwachting; dat is de zeer bijpassende naam van het prachtige landgoed in Constantia, Zuid-Afrika. Onderdeel van het oudste wijnestate van het land (sinds 1685) en zonder meer één van de beste van het land. en het mooiste is: deze zijn nog zeer betaalbaar bovendien! Buitenverwachting dus.

Lees meer

Domaine Fournier: Sauvignon Blanc expert

Als oud-topman van de Amsterdamse aandelenbeurs stapte Joost van der Does de Willebois 10 jaar geleden over naar de wijn. 

Hij kocht een wijngoed in de Loire en startte zijn eigen wijnbedrijf: Villebois. Enkele jaren geleden raakte hij in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment. 

Lees meer

Tignanello 2017: 95+ punten en zeer schaars

Tignanello is de allereerste Super Tuscan. Al in 1970 produceerde Piero Antinori de eerste oogst. Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld. Nog steeds is het een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Maar wat is het geheim?

Lees meer

Somontano: ontdek het verborgen Spanje

Spanje heeft zeer beroemde wijnstreken en producenten; denk hierbij aan Vega Sicilia uit Ribera del Duero, Bodegas Roda uit Rioja, Belondrade Y Lurton uit Rueda en Terras Gauda uit Rías Baixas. Stuk voor stuk prachtige wijnen en wereldberoemd.

Lees meer

Inschrijving Vergelegen

Tijdens de 'Vergelegen London Tasting' dit jaar durfde Don Tooth het aan om zijn wijnen in een vergelijkende proeverij te zetten met de wereldtop uit Bordeaux en Napa. Alle wijnen van de oogst 2005 werden blind geproefd door de beste sommeliers van London en de resultaten waren verbluffend!

Lees meer

Preventieve maatregelen

De gezondheid van onze medewerkers, partners en klanten staat op dit moment bij ons voorop. Bovendien hebben wij allen de zeer belangrijke verantwoordelijkheid en taak om een exponentiële uitbraak van het huidige corona-virus (COVID-19) - en daarmee de eventuele overbelasting van ziekenhuizen - te allen tijde helpen te voorkomen.

Lees meer

Antinori's Brunello familie


De familie Antinori heeft sinds de jaren 90 heel veel geïnvesteerd om een Brunello estate van wereldklasse te creëren. en dat is gelukt! Het Pian delle Vigne Estate is gelegen zo’n zes kilometer ten zuiden van de stad Montalcino boven de vallei van de rivier Orcia. Het landgoed dankt zijn naam aan een typisch 19e-eeuws treinstation.

Lees meer

Wijn-Weekend (nieuwe datum volgt)

Kom op 18 of 19 april naar ons Wijn-Weekend en verwen uw zintuigen met fantastische wijnen en natuurlijk de beste verhalen, letterlijk rechtstreeks van de bron.

Lees meer

Super Tuscan: Guado al Tasso


Piero Antinori is persoonlijk verantwoordelijk voor de ontdekking en evolutie van het wijngebied Bolgheri. Hij was betrokken bij de wijnprojecten Sassicaia en Ornellaia, voor hij in de jaren 80 zijn eigen estate stichtte in Bolgheri: Tenuta Guado Al Tasso. Hier wordt onder andere de gelijknamige cru gemaakt.

Lees meer

Het beste witte wijn estate

Castello della Sala in Umbrië is een schitterend kasteel uit de 14de eeuw. Prachtig gelegen op een heuveltop, omringt door de beste wijngaarden van Umbrië. Dit estate voor beschouwd als een van de beste witte wijn estates van Italië. Onder andere de meest bekroonde wijn van Italië zag hier het levenslicht: Cervaro della Sala.

Lees meer

Solaia 2016 scoort ook de perfecte 100 punten!

Van alle Super-Tuscans heeft geen enkele wijn tegenwoordig een hoger aanzien dan Solaia van het wijnhuis Antinori! Na de 100 punten voor de oogst 2015 geeft vooraanstaand wijnschrijver James Suckling de Solaia 2016 namelijk ook de perfecte 100 punten.

Lees meer

Voorinschrijving Paul Jaboulet Cru's 2017

Voorverkoop iconische Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle 2017 gestart.

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle is een van de iconische wijnen van de beroemdste heuvel in het Rhône Dal: De Hermitage. Naast de icoonwijn, zijn er minder bekende, maar fantastische biologische wijnen vrijgegeven. Allemaal met topscores en voor zeer aantrekkelijke primeur prijzen!

De oogst 2017 is het derde top oogstjaar op rij voor de Noord-Rhône scoort geweldig goed bij alle wijnschrijvers: Robert Parker (98 punten), Jeb Dunnuck (dé Rhone specialist, 99 punten) en James Suckling (98 punten)

En dat voor een fractie van de prijs van Bordeaux of Borgogne met gelijkende scores. Lees snel meer op onze blog over de magnifieke Rhône oogst 2017!

Lees meer

Voorinschrijving Paul Jaboulet Cru's 2017

Voorverkoop iconische Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle 2017 gestart.

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle is een van de iconische wijnen van de beroemdste heuvel in het Rhône Dal: De Hermitage. Naast de icoonwijn, zijn er minder bekende, maar fantastische biologische wijnen vrijgegeven. Allemaal met topscores en voor zeer aantrekkelijke primeur prijzen!

De oogst 2017 is het derde top oogstjaar op rij voor de Noord-Rhône scoort geweldig goed bij alle wijnschrijvers: Robert Parker (98 punten), Jeb Dunnuck (dé Rhone specialist, 99 punten) en James Suckling (98 punten)

En dat voor een fractie van de prijs van Bordeaux of Borgogne met gelijkende scores. Lees snel meer op onze blog over de magnifieke Rhône oogst 2017!

Lees meer

Terugblik op 2019

En dan zijn we alweer twaalf maanden verder, tijd voor de jaarlijkse terugblik op mijn wijnvoorspellingen.

Enkele voorspellingen zijn goed uitgekomen, maar ik zat er ook flink naast.

Benieuwd welke voorspellingen van een jaar geleden uitgekomen zijn?

Lees dan gauw verder!

Met klinkende groet,

Christian Griffioen

Lees meer

Het allerbeste van Boschendal

Met meer dan 330 jaar geschiedenis en ervaring is Boschendal een van iconische estates in Zuid-Afrika, beroemd vanwege de picknick, het historische landgoed en natuurlijk de wijnen. Voor zijn rode topwijnen vormt de shiraz druif altijd de basis en dat bewijzen deze drie geweldige wijnen maar weer eens.

Lees meer

Voorinschrijving Paul Jaboulet Secret de Famille

Onze meest verkochte wijnen van 2019 zijn de Secret de Famille Viognier en Syrah van Paul Jaboulet. Beide wijnen zijn zeer geliefd vanwege hun geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Schrijf nu in!

Lees meer

S.Pellegrino - Diamond Bottle

Al sinds 1899 is S.Pellegrino een gevestigde naam over de hele wereld en dat al 120 jaar lang! Om dit speciale moment te vieren lanceert S.Pellegrino een nieuwe limited edition-fles: de Diamond Bottle.

Lees meer

Dé Super Tuscan: Tignanello

Tignanello is de allereerste Super Tuscan ooit geproduceerd. Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld en is nu een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Ontdek het geheim en schrijf je in voor de nieuwste oogst!

Lees meer

Altura serie

David Bonomi, een van de nieuwe generatie topwijnmakers van Zuid-Amerika, heeft jaren aan zijn project Altura gewerkt. Grote wijnen worden geboren in de wijngaard en hij vond deze wijngaarden op grote hoogte in de Uco Valley, Mendoza, Argentinië.

Lees meer

6 dingen die u niet wist over Amarone


Amarone is een van de bekendste en kostbaarste wijnen van Italië. Met zijn brutaal krachtige en onderscheidende smaak is Amarone een van de meest kenmerkende wijnen van Italië. De 6 dingen die deze legendarische wijn zo bijzonder maken: Wilt u een echte top Amarone proberen? Kijk dan eens naar wijnen van Bertani, Quintarelli of onze topproducent Masi.

Lees meer

Proef Zuid-Afrika en win een reis!

Heb je altijd al gedroomd van een reis naar Zuid-Afrika? Wanneer je heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen via onze shop aanschaft wordt dit misschien wel werkelijkheid!

Lees meer

Voorinschrijving Paul Jaboulet Cru's 2016

Voorkoop iconische Hermitage La Chapelle 2016

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle is een van de iconische wijnen van de beroemdste heuvel in het Rhone Dal: De Hermitage.

De oogst 2016 scoort zowel bij de Britse wijnjournalisten als bij de Amerikaanse wijnpers heel goed en dat is uniek. De Engelsen richten zich meer op de elegantie en finesse, de Amerikanen op volheid en kracht.
Kortom het perfecte oogstjaar?

En dat voor een fractie van de prijs van Bordeaux of Borgogne met gelijkende scores. Lees snel meer op onze blog over de magnifieke Rhone oogst 2016!

Lees meer

Prunotto Barolo & Barberesco (2015/2016)

2015 en 2016 zijn uitzonderlijk goede oogstjaren in Piemonte, de geboortegrond van Barolo en Barbaresco wijnen. Piemonte ligt onder Turijn, het schitterende glooiende landschap brengt niet alleen wijnen voort van wereldklasse, maar ook de culinaire beweging Slowfood en de mooiste truffels komen hier vandaan.

Lees meer

Clos Apalta 2016: 'One of finest Clos Apaltas of all time'

Clos Apalta is het vlaggenschip van Lapostolle en de Chileense wijnwereld, deze wijn én prachtige winery in de net zo mooie de Colchagua vallei, toont aan dat de Chileense wijnen zich kunnen meten met de topwijnen uit de hele wereld. De oogst 2016 wordt door Robert Parkers Wine Advocate omschreven als: 'this has to be one of finest Clos Apaltas of all time'

Lees meer

Leuk voor later

Is uw (klein) kind geboren in 2014, 2015, 2016 of 2017? Dan is nu het moment om een kistje wijn te kopen!

Lees meer

Een jaartje geduld wordt beloond

Een jaar wachten, dat klinkt als een hele lange tijd, maar de tijd vliegt. Dat hoef ik niemand te vertellen, wat deed jij vorige zomer? Naast het leren lopen van mijn oudste zoon kocht ik vorig jaar zomer twee doosjes Buitenverwachting Chardonnay 2016. Ik gaf jullie het advies om deze minimaal 1 jaar te laten liggen en heb natuurlijk mijn eigen advies opgevolgd.

Lees meer

Dé ultieme Amarone Riserva

Als je aan Amarone denkt, denk je aan Masi. Zij zijn een van de toonaangevende familiebedrijven die op de traditionele manier Amarone maken in het hart van de Valpolicella streek.

Lees meer

Guado al Tasso 2016: de beste score ooit

Onlangs kregen wij het bericht dat de oogst 2016 Guado al Tasso Superiore de hoogste score ooit heeft ontvangen van Robert Parker's Wine Advocate: 98 punten!

Lees meer

Cervaro; de best scorende wijn van Italië

Toen wij de 2017 Cervaro della Sala proefden waren wij bij de eerste slok helemaal verkocht! Robert Parker is het met ons eens: 95+ punten en James Suckling geeft zelfs 99 punten. Cervaro della Sala is daarmee de hoogst scorende Italiaanse witte wijn!

Lees meer

Privada: beste Argentijnse wijn


Wijnmaker David Bonomi van Bodega Norton is een van de nieuwe generatie wijnmakers die Argentijnse wijn op de kaart heeft gezet. Dit is terug te zien in zijn award-winnende wijnen zoals de Privada met wel 7 awards op zijn naam. Voorheen een privé wijn van de familie maar nu kunnen wij er ook van genieten!

Lees meer

Een verticaaltje

Waarom schaffen verzamelaars van elk oogstjaar van hun favoriete wijnen een kistje aan? Vooral omdat het erg leuk en interessant is! Maar er is meer. In onze blog vertellen we u waarom een dergelijke wijncollectie een hele goede investering is.

Lees meer

Onze wijnen; direct van de bron

Wij kopen al onze wijnen direct bij het wijnhuis en kennen ook alle wijnmakers en families die in veel gevallen al generaties lang wijn maken. Maar waarom is dat zo belangrijk? Ontdek meer over nepwijnen die niet van echt te onderscheiden zijn, wijnen die over meerdere continenten gereisd hebben en wat de kracht van een familiebedrijf is.

Lees meer

Montrachet

(Le) Montrachet is de naam van de beroemdste wijngaard voor witte wijnen ter wereld. De wijngaard is slechts 8 hectare groot en geeft per jaar iets meer dan 50.000 flessen van de duurste droge witte wijn ter wereld.

Lees meer

Antinori privé proeverij

Sommige wijnen zijn zo schaars en bijzonder dat ze de eretitel icoonwijnen krijgen. Dit is waar de familie Antinori in Italië bekend om staat. Tijdens een prive proeverij leer je de wijnen als de Solaia, Cevaro en Tignanello echt kennen. Deze proeverij is op aanvraag!

Lees meer

Onze expertise

Wijn is complex: er is ongelofelijk veel keuze en een ongekende variatie in druiven, gebieden en wijnmakers. Met een team van wijnontdekkers, wijnconnaisseurs en wijnsommeliers is er kennis over wijn op elk vlak en niveau en willen we wijn(kiezen) vooral leuk maken. Zo blijft er meer tijd over om te genieten!

Lees meer

Wijnvoorspellingen 2019

Een glazen bol hebben we niet maar wel een vol glas wijn! Ontdek onze voorspellingen voor 2019. Welke wijnen gaan we dit jaar drinken?

Lees meer

Marchese Antinori Chianti Classico Riserva

Op het beroemdste wijndomein van Italië, Tenuta Tignanello, worden drie wijnen gemaakt. De eerste twee kent bijna iedereen: Solaia en Tignanello. Deze wijnen hebben in de jaren 70 de Italiaanse wijnmarkt totaal op zijn kop gezet en vormen nu de absolute top van Italië.

Lees meer

Scoort beter dan Chateau d'Yquem

Vin de Constance is een iconische Zuid-Afrikaanse dessertwijn waarvan de geschiedenis meer dan 300 jaar terug gaat toen o.a. Jane Austen, Charles Dickens, Bonaparte Napoleon & leden van diverse koninklijke huizen de Vin de Constance als favoriete wijn dronken.

Lees meer

Ook Clos Apalta 2015 scoort de perfecte 100 punten!

De Clos Apalta 2014 kreeg 100 punten van James Suckling, maar 2015 vindt hij nog beter, maar kan niet meer dan het hoogst haalbare geven:100 punten geven. Het is werkelijk uniek dat twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen! De oogst 2015 zal in september 2018 vrij worden gegeven, Wil je kans maken op de Clos Apalta 2015? Lees dan verder en vul het formulier in, dan nemen wij contact met je op zodra de allocatie en prijs bekend is.

Lees meer

Solaia 2015: 2x de perfecte 100 punten!

Van alle Super-Tuscans heeft geen enkele wijn tegenwoordig een hoger aanzien dan Solaia van het wijnhuis Antinori! Nu is het tijd om deze hoge verwachtingen te overtreffen met de oogst van de eeuw: 2015. James suckling heeft de Solaia 2015 namelijk met de perfecte 100 punten beoordeeld.

Lees meer

2015 Guado al Tasso Bolgheri: 97/100 punten!


De 2015 oogst uit Toscane wordt niet voor niets de oogst van de eeuw genoemd. Wij hebben de wijnen geproefd en het zijn stuk voor stuk juweeltjes die ruim 20 jaar bewaard kunnen worden. De komende maanden worden de absolute incoonwijnen van Antinori vrijgegeven zoals Tignanello, Solaia en nu als eerste de Guado al Tasso!

Lees meer

Uit de kelders van Antinori: grote flessen


Begin dit jaar kregen wij van Antinori de mogelijkheid om de mooiste groot formaat flessen uit hun kelder te kopen en die kans hebben wij gegrepen! Wij voelden ons als een kind in een snoepwinkel: een kelder vol gerijpte, groot formaat flessen van Antinori.
Ze zijn direct naar ons gebracht en zodoende komen deze flessen in perfecte conditie bij jou.
Van elke wijn zijn slechts één of enkele flessen beschikbaar, op is ook echt op. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, indien de gewenste wijn nog beschikbaar is krijg je een bevestiging.

Lees meer

The Heritage Collection – het toppunt van premium

Met meer dan 330 jaar geschiedenis en ervaring in het maken van wijn was 2018 het jaar van de release van iconische wijnen in de portfolio: de Boschendal Heritage Collection. Deze gelimiteerde serie bestaat uit twee waanzinnig mooie rode wijnen en zijn speciaal gemaakt voor een selecte groep liefhebbers.

Lees meer

Exceptionele blend - De Nicolas

De Nicolas ontleent zijn naam aan een van Boschendal's stichtende pioniers, Nicolas de Lanoy. Hij hielp bij het leggen van de basis voor de ontwikkeling van dit iconische landgoed.

Lees meer

1685 Pinotage

Zuid-Afrika’s eigen druivensoort!

Lees meer

Antinori Matarocchio 2013 scoort 99 Parkerpunten


De Guado al tasso - Matarocchio wordt alleen geproduceerd voor privé gebruik van de familie Antinori. Antinori is natuurlijk al bekend om zijn topwijnen als Solaia, Tignanello, Cervaro en Pian Delle Vigne. Maar de Guado al Tasso Matarocchio is meest schaarse en meest gewilde wijn op dit moment. Zeker nu Parker de nieuwe topoogst 2013 heeft beloond met 99/100 punten! Dit is één van de hoogste scores ooit voor een Toscaanse wijn door Parker.

Lees meer

Dé Rhone wijnoogst van de eeuw!


Er heerst gekte op de wijnmarkt voor Bordeaux 2016, prijzen gaan door het dak nadat de wijncritici zeer goede scores hebben gegeven. Maar de 2015 oogst in de Rhone en zeker ook van Paul Jaboulet Aîné, wordt omschreven als de oogst van de eeuw met vergelijkbare scores als Bordeaux 2016. En dat voor een fractie van de prijs van Bordeaux. Lees snel meer op onze blog over de magnifieke Rhone oogst!

Lees meer

Bezoek de mooiste wijnhuizen

De vakantieperiode staat voor de deur en velen van jullie zullen naar het zuiden afreizen om te genieten van de zon, rust, heerlijk eten, elkaar, wat cultuur en natuurlijk heerlijke lokale wijnen. Onze wijnhuizen bevinden zich vaak in de mooiste vakantiebestemmingen of op de route naar je vakantiebestemming.
En wat is er nu leuker dan het wijnhuis te bezoeken en van de producenten zelf te horen hoe zij de wijnen maken?
Daarom hebben wij een selectie van de mooiste Europese wijnhuizen uit ons portfolio op een rijtje gezet, deze zijn echt het bezoeken waard en bij de meeste kan je ook heerlijk lunchen. Iets wat wij van harte aanbevelen! Wij lichten 5 wijnhuizen toe in onze blog, klik snel verder voor het totale overzicht.

Lees meer

Château d'Esclans & de Whispering Angel

Doe je ogen dicht en beeld je een statig château in de Provence in. Et voilà, je ziet château d’Esclans!

Lees meer

Onze wijnen; direct van de bron

Wij kopen al onze wijnen direct bij het wijnhuis en kennen ook alle wijnmakers en families die in veel gevallen al generaties lang wijn maken. Maar waarom is dat zo belangrijk? Ontdek meer over nepwijnen die niet van echt te onderscheiden zijn, wijnen die over meerdere continenten gereisd hebben en wat de kracht van een familiebedrijf is.

Lees meer

Groots genieten: Magnums

Overal zie je de mooie unieke Magnum flessen opduiken, en terecht, het is gaaf om te schenken aan je gasten. Het zier er mooi uit, het is makkelijk en je maakt zeker indruk aan tafel. Het idee dat magnums altijd dure wijnflessen zijn die honderden euro’s kosten gaat tegenwoordig niet meer op, voor iets meer dan 2 tientjes heb je al een mooie magnum. Afgelopen jaar zien wij dit ook terug in de verkopen. Er is meer vraag naar, mensen durven de magnums ook sneller aan te schaffen voor thuis en zijn er heel tevreden mee, omdat het bijdraagt aan de beleving. Geef of schenk iets aparts en vind een mooie fles in onze collectie.

Lees meer

Beleef een VIP wine tasting

Een reis naar Zuid-Afrika gepland?
Dan mag een bezoek aan het Boschendal estate zeker niet ontbreken! Wat dacht je van een exclusieve wijnproeverij, de beroemde Boschendal picknick ervaren of uitgebreid dineren bij The Werf. Overnachten is ook mogelijk in één van de prachtige cottages van Boschendal.

Lees meer

Antinori estates

Antinori is een werkelijk uniek wijnhuis. Geen ander wijnhuis in wereld heeft zo'n mooie verzameling wijnestates als Antinori. De wortels liggen in Toscane, maar in en buiten Italië heeft deze familie een unieke 'string of pearls' verzameld.

Lees meer

Traditie en innovatie

De familie Antinori maakt al 26 generaties wijn, de geschiedenis gaat terug tot 19 mei 1385(!), toen Giovanni di Piero Antinori zich inschreef bij het wijnmakersgilde in Florence. De kracht van de familie Antinori is dat zij naast de mooie tradities altijd kijken naar mogelijkheden om te innoveren. Door deze innovaties zijn de Antinoriwijnen wereldberoemd geworden en ook vaak een voorbeeld voor de gehele Italiaanse wijnbouw.

Lees meer

Bezoek Antinori in Toscane

26 generaties wijntraditie in een hypermodern wijnhuis verscholen in een Toscaanse heuvel. Cantina Antinori nel Chianti Classico is echt een bezoek waard. Marchese Antinori heeft een nieuwe winery neergezet die zijn gelijke niet kent in wereld.

Lees meer

Wat maakt S.Pellegrino, Acqua Panna en Perrier zo lekker?

Geniet jij ook zo van heerlijk water in luxe glazen flessen van S.Pellegrino en Acqua Panna in de beste restaurants? Nu is het ook mogelijk om deze flessen gemakkelijk en voordelig thuis te laten bezorgen. Dus geen gesleep met zware flessen, maar wel de luxe van S.Pellegrino en Acqua Panna bij je thuis. Vanaf 6 dozen krijg je 25%korting en leveren wij gratis bij je thuis!

Lees meer

Hoe maken wij de beste Provence rosé?

De oogst van o.a. de Whispering Angel vindt plaats van zonsopgang tot de middag om zo de hitte van de dag te vermijden. Tijdens het plukken worden de druiven verzameld in kratten van 10 kg. Deze kleine kratten worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de onderste druiven niet worden geplet want er mag geen kostbaar sap verloren gaan van deze heerlijke Provence rosé wijnen.

Lees meer

De beste Provence Rosé producent

Het toonaangevende magazine Wine Enthusiast heeft in 2014 Chateau d’Esclans – Domaine Sascha Lichine –Whispering Angel uitgeroepen tot de European Winery of the year! Het is de eerste keer dat een wijnhuis gespecialiseerd in Provence rosé deze prestigieuze prijs wint. Hiermee hebben de provence rosé wijnen een enorme boost gekregen en staat deze regio en Whispering Angel wereldwijd op de kaart.

Lees meer

Het Whispering Angel Team

Sacha Lichine is de man die de levensstijl van St Tropez, met zijn Provence rosé wijnen Whispering Angel, rock Angel, Les Clans en Garrus over de wereld bekend heeft gemaakt. Het beste wijnmakersteamheeft hij samengesteld met o.a. Patrick Léon, Bertrand Léon en Jean Claude Neu.

Lees meer

Bezoek Whispering Angel

Doe je ogen dicht en beeld je een statig chateau in de Provence in. En voila, je ziet Chateau d’Esclans! Een chateau, zoals je bij Whispering Angel verwacht. Gelegen in La Motte en Provence, ten westen van Fréjus. Neem een kijkje in dit statige Chateau, de unieke wijnkelders, fraaie tastingroom en proef de mooiste Provence rosé wijnen.

Lees meer

To cork or not to cork


Er zijn vele onderzoeken gedaan naar de verschillende methoden en iedere ‘wijnexpert’ heeft er wel een mening over: welke afsluiting is het beste voor de wijn?
De voorstanders van de traditionele kurk genieten van het gebruik van de kurkentrekker, het ritueel en de mooie ‘plop’. Maar moeten 3-5% van de gevallen een fles met kurksmaak door de gootsteen gieten. Praktischer zijn de schroefdoppen, 100% kurkvrij, maar die zijn weer niet zo romantisch als de kurk. Allebei waar, dus is er wel één goede methode?

Lees meer

Vie Cave, de Super Tuscan!

De beste Malbec uit Italië (ja, het kan echt!) kunnen we wel zeggen, de Vie Cave 2012. Zoals we inmiddels van de familie Antinori gewend zijn, hebben ze weer een geweldige wijn afgeleverd die op alle fronten hoge scoren krijgt. De naam van de wijn geeft de connectie weer tussen de geschiedenis en het heden ‘Vie Cave’. De wijngaarden liggen vlakbij de ‘Etrusca dei Tufi’. Hier groeven de Etrusken duizenden jaren geleden gangen, 'caves', door het tufsteen.

Lees meer

Wat kost een fles wijn?


Er zijn wijnen te koop vanaf een paar euro tot zelfs een paar honderd euro per fles. Wanneer kun je zeggen dat een wijn een goede aankoop is geweest? Natuurlijk heeft dit te maken met persoonlijke smaak, hoeveel je wilt uitgeven en de gelegenheid. Maar als we naar de prijsopbouw van wijn kijken kan de prijs wel degelijk iets zeggen over de kwaliteit. Om die vraag te beantwoorden is het goed om te weten hoe de prijs van een fles wijn is opgebouwd. Hoeveel kost een fles wijn nu echt?

Lees meer

De dessertwijn Vin de Constance wereldwijd op vele wijnkaarten!


De dessertwijn Vin de Constance van Klein Constantia staat wereldwijd op vele wijnkaarten en dat dat niet voor niets is bewijst ook maar weer deze scorecard. Een wijn met een rijke historie!

Lees meer

Geef dan niets


Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Grote kans dat de afgelopen jaren je relatiegeschenken in de vorm van zorgvuldig uitgezochte wijn onopgemerkt ergens in een wijnrek liggen te verstoffen. Al die flessen verdwijnen zonder enige herinnering aan de gever in tussen al die andere relatiegeschenken. Je had dus net zo goed niks kunnen geven…

Lees meer

5 manieren om je wijnfles te openen zonder opener

Afgelopen weekend sprong ik met wat vrienden op de fiets om richting het park te gaan en om daar gezellig te barbecueën. Je kent het wel met tassen vol smeersels, wegwerp barbecue en flessen wijn. Eenmaal aangekomen en gesetteld vroeg al gauw iemand "trek jij de rosé open? Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik de opener was vergeten en dit is nou niet het leukste nieuws wat je vrienden wil vertellen. Hier de 5 beste tips om je (kurk)fles te openen zonder flesopener

Lees meer

Ja ik wil ... goede wijn!

Tijdens de mooiste dag van mijn leven wil ik niet alleen de show stelen met een oogverblindende bruidsjurk, maar ook met een fantastische selectie wijnen! Want dat zijn de dingen waar men over na gaat praten, en niet over de kleurstellingen van de tafeldecoratie. Iets met prioriteiten.. ;-)

Lees meer

De wijnkaart: 5 tips

Je bent met vrienden, je geliefde, je schoonouders of met collega's en dan komt de vraag: welke wijn? Is dat het moment dat je even op je telefoon kijkt, naar het toilet gaat, de wijnkaart aan de oudste man in het gezelschap geeft of heel interessant ezeltje prikje doet op de wijnkaart en een wijn uitkiest?

Lees meer

Gekoelde rode wijn


Gedurende zomer schakelen we bijna automatisch over op frisse witte en frivole rosé wijnen.

Een vanzelfsprekende associatie met zon, warm weer en volle terrassen. En dat is natuurlijk ook erg lekker, maar daardoor zou je bijna vergeten dat rode wijn ook heerlijk smaakt in de zomer, zeker als je deze lekker koelt. Welke rode wijn kan je gekoeld drinken? Wij hebben een aantal tips voor je!

Lees meer