Blog

Bourgogne alternatieven

Maak kennis met de mooiste alternatieven voor Chardonnay uit de Bourgogne

Lees meer

Jean-Marc Brocard Chablis

Force, fraicheur, précision; dat zijn de kernwaarden van Jean-Marc Brocard en die kracht, frisheid en finesse vinden wij terug in al zijn wijnen. Met meer dan 200 hectare biologische wijngaarden in Chablis is Brocard één van de toonaangevende producenten uit dit beroemde Chardonnay gebied.

Lees meer

Maremma Toscana: Het nieuwe Bolgheri

In Maremma, de streek aan de Toscaanse kust, vind je in het noorden het wijngebied Bolgheri, waar de Super Tuscans Sassicaia en Ornellaia zijn ontstaan. Het zuidelijke gedeelte van dit gebied kent haar eigen beschermde Maremma herkomstbenaming. Eerst als IGT Maremma in 1995, in 2011 werd de hogere kwaliteitsaanduiding DOC Maremma Toscana ingevoerd.

Lees meer

Voortreffelijke wijnen van Didier Joubert

Didier Joubert is een pseudoniem van een beroemd wijnmaker uit Zuid-Frankrijk, wij maken samen met hem deze voortreffelijke serie wijnen. Hij kent de beste wijngebieden in de Languedoc en weet waar de gezondste druiven groeien.

Lees meer

Tormaresca Calafuria: Italië's beste rosé

Eén van de best bewaarde geheimen van Italië is Puglia; de hak van de Italiaanse laars. Met zijn prachtige landschap gevormd door de zee.

Lees meer

Primeur: Lapostolle La Parcelle 8 2015

Nobele wijnen van La Braccesca

Al sinds de Renaissance wordt hier een van de meest gewaardeerde wijnen van Italië gemaakt. De regio Montepulciano staat bekend om deze ‘Nobile’.

Lees meer

Zomerkoninginnen Albariño en Verdejo

Albariño en Verdejo zijn dé witte druiven Spanje; elegant, fris en vol fruit. Sommeliers, wijnschrijvers en liefhebbers zijn vol lof over deze unieke Spaanse druiven. Perfect voor de mooie zomerdagen om in de koelkast te hebben liggen, maar ook als begeleider van een keur aan gerechten.

Lees meer

Cervaro della Sala 2019

Castello della Sala in Umbrië is een schitterend kasteel uit de 14de eeuw. Prachtig gelegen op een heuveltop, omringt door de beste wijngaarden van Umbrië. Dit estate voor beschouwd als een van de beste witte wijn estates van Italië. Onder andere de meest bekroonde wijn van Italië zag hier het levenslicht: Cervaro della Sala.

Lees meer

Franz Haas: topkwaliteit op grote hoogte

Intekening Buitenverwachting

Buitenverwachting; dat is de zeer bijpassende naam van het prachtige landgoed in Constantia, Zuid-Afrika. Onderdeel van het oudste wijnestate van het land (sinds 1685) en zonder meer één van de beste van het land. en het mooiste is: deze zijn nog zeer betaalbaar bovendien! Buitenverwachting dus.

Lees meer

Tignanello 2018: 96 punten en zeer schaars

Tignanello is de allereerste Super Tuscan. Al in 1970 produceerde Piero Antinori de eerste oogst. Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld. Nog steeds is het een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Maar wat is het geheim?

Lees meer

Marchese Antinori Riserva

Tignanello is de allereerste Super Tuscan. Al in 1970 produceerde Piero Antinori de eerste oogst. Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld. Nog steeds is het een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Van hetzelfde domein komt nog een adellijk goede wijn.

Lees meer

Clos Apalta 2017: 100 perfecte punten

Clos Apalta is het vlaggenschip van wijnhuis Lapostolle en de Chileense wijnwereld, deze wijn én prachtige winery in de net zo mooie Colchagua vallei, toont aan dat de Chileense wijnen zich kunnen meten met topwijnen uit de hele wereld. De oogst 2017 krijgt van James Suckling voor de derde keer in vier oogsten de perfecte 100 punten. Werkelijk uniek.

Lees meer

Intekening: Super-Sicilian met 94 punten onder de €20,-

Zeer trots zijn wij op onze nieuwste aanwinst uit Sicilië: Feudo Maccari. De eigenaren van Maccari zijn de mensen achter Tenuta Sette Ponti en maken Supertuscan wijnen als Oreno (99 punten) en Orma (95 punten).

Lees meer

Dé topselectie van Château d'Esclans!

Château d'Esclans breekt alle records op roségebied: binnen 'slechts' tien jaar hebben Sacha Lichine en zijn team alle mogelijke prijzen, awards, topscores en onderscheidingen ontvangen. Met recht mogen zij zich de allerbeste roséproducent ter wereld noemen! Samen met wijlen wijnmaker Patrick Leon (Mouton Rothschild) maakt Sacha wereldklasse rosés waarvan de bekendste Whispering Angel is en de cru's Garrus en Les Clans de hoogste scorende rosés ter wereld zijn.

Lees meer

Zin in Rosé?

Nu de zomer eindelijk is aangebroken verdient deze veelzijdige roze wijn extra aandacht. Hoeveel weet u over rosé? Voordat u u een heerlijk glas rosé inschenkt vertellen wij u graag meer over onderstaande rosé stellingen:

Lees meer

Magistrale Chateauneuf-du-Pape & Plan de Dieu

Domaine Fournier: Sauvignon Blanc expert

Als oud-topman van de Amsterdamse aandelenbeurs stapte Joost van der Does de Willebois 10 jaar geleden over naar de wijn. 

Hij kocht een wijngoed in de Loire en startte zijn eigen wijnbedrijf: Villebois. Enkele jaren geleden raakte hij in gesprek met de familie Fournier en kreeg de kans om dit iconische Loire wijnhuis te kopen. Hij aarzelde geen moment. 

Lees meer

Guado al Tasso 2018

Piero Antinori is persoonlijk verantwoordelijk voor de ontdekking en evolutie van het wijngebied Bolgheri. Hij was betrokken bij de wijnprojecten Sassicaia en Ornellaia in de jaren ’60 en '70, voor hij in de jaren tachtig zijn eigen estate stichtte in Bolgheri: Tenuta Guado Al Tasso.

Lees meer

Ontdek de unieke wijnen uit Zuid-Spanje

Wijnschrijvers: wie is wie?

Wijn is een complex product, met een gigantisch veel variabelen. Denk hierbij aan afkomst, microklimaat, druif, wijngaard beheer, oogstmoment, klimaatomstandigheden, wijnmaker, blend, gisting en opvoeding van de wijn. Dit is slechts een greep uit de variabelen. Wijnschrijvers, wijncritici of wijnplatformen bieden dus enige houvast en vertrouwen.

Lees meer

Antinori's Brunello Riserva

De familie Antinori heeft sinds de jaren 90 heel veel geïnvesteerd om een Brunello estate van wereldklasse te creëren. en dat is gelukt! Het Pian delle Vigne Estate is gelegen zo’n zes kilometer ten zuiden van de stad Montalcino boven de vallei van de rivier Orcia. Het landgoed dankt zijn naam aan een typisch 19e-eeuws treinstation.

Lees meer

Olivier Leflaive Primeurinschrijving 2019

De 2019 oogst van Olivier Leflaive is excelent. Wij hebben uit alle wijnen de beste geselecteerd, deze overtuigden ons meteen en bieden wij nu met voor fraaie primeurprijzen aan. 

Lees meer

Investeren in wijn: Fake Wine

Zoals alles van waarde worden ook kostbare wijnen nagemaakt. Er wordt veel aan gedaan vanuit producenten om dit te bestrijden, maar zolang het lucratief is, zullen mensen proberen op deze manier geld te verdienen.

Lees meer

Vergelegen wint van Grand Cru's

Tijdens de 'Vergelegen London Tasting' durfde Don Tooth het aan om zijn wijnen in een vergelijkende proeverij te zetten met de wereldtop uit Bordeaux en Napa. Alle wijnen van de oogst 2005 werden blind geproefd door de beste sommeliers van London en de resultaten waren verbluffend!

Lees meer

Chateaux les Trois Croix

Het is altijd lastig om goede Bordeauxwijnen te vinden voor aantrekkelijke prijzen, de absolute top Bordeaux gaan weg voor ongelofelijke prijzen en veel van het middensegment is niet altijd even lekker. Wij kregen de tip van Sacha Lichine van Chateau d'Esclans/Whispering Angel om de wijn van het familiedomein van wijlen Patrick Leon op de proeftafel te zetten. Zijn Chateau les Trois Croix uit Fronsac overtuigde bij de eerste slok.

Lees meer

Prunotto Barolo 2015 & 2016

In het Noordwesten van Italië ten zuiden van Turijn, ligt een van de meest bijzondere streken van Italië; Piemonte. Dit schitterende glooiende landschap is waar de wereldberoemde Barolo en Barbaresco zich perfect thuis voelen. Zij bevinden zich dan ook in het heerlijke gezelschap van truffels, amandel- en hazelnootbomen, de lekkerste kazen en de mooiste pasta’s. Alles gemaakt volgens de slowfood beweging die in dit gebied is ontstaan, maakt dit tot de culinaire hemel op aarde.

Lees meer

fd.wijnen wordt The Wine List

Sinds enkele jaren is The Wine List de wijnpartner van het FD. Ons exclusieve assortiment topwijnen wordt zeer gewaardeerd door de lezers van het FD. Binnenkort gaat FDwijnen op in het platform van The Wine List, Premium Wines. Behoudens de naam verandert er voor u, als wijnliefhebbende lezer van het FD, niets.

Lees meer

Antinori Chianti

Het was in de jaren ’70, in het hart van Italië, dat de jonge Piero Antinori het wijnbedrijf overnam van zijn vader. De Italiaanse wijnwereld was in zware crisis. Wijn bracht weinig op, de kwaliteit was belabberd en technieken achterhaald. Tegelijkertijd zagen zij hoe buurland Frankrijk het zo veel beter deed. Tijdens het reizen door Europa ontwikkelde Piero langzaam een visie om het bedrijf te redden. Wat hij toen nog niet kon bedenken, was dat dit jaren later de standaard zou zijn voor het maken van alle wijn uit het Chianti Classico gebied en ver daarbuiten. Voor zijn pioniersrol is hij later meermaals (internationaal) onderscheiden.

Lees meer

João Portugal Ramos

Iedereen die op vakantie is geweest in dit schitterende land, kent zijn Marques de Borba wijnen van de wijnkaarten in de restaurants. João Portugal Ramos heeft talloze awards in ontvangst mogen nemen voor zijn vernieuwende en duurzame aanpak voor de productie van zijn wijnen. Wijnland Portugal is nu ook in opkomst in Nederland. De eigen druivensoorten, unieke gebieden, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de inzetbaarheid bij wijn-spijs combinaties maken dat Portugese wijnen steeds populairder worden.

Lees meer

Leuk voor later

Is uw (klein) kind geboren in 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 of 2018? Dan is nu het moment om een kistje wijn te kopen!

Lees meer

Martinshof

De romeinen maakten al wijn op de glooiende heuvels van Rheinhessen. Oud is dit gebied dus zeker, maar ouderwets kun je het geenszins noemen. Met een nieuwe generatie wijnmakers in aantocht, jarenlange Kennis en een ideaal klimaat is dit gebied in de ‘Rijnboog’ rondom Mainz, een waar verfijnde, spannende wijnen worden gemaakt.

Lees meer

Somontano: ontdek het verborgen Spanje

Spanje heeft zeer beroemde wijnstreken en producenten; denk hierbij aan Vega Sicilia uit Ribera del Duero, Bodegas Roda uit Rioja, Belondrade Y Lurton uit Rueda en Terras Gauda uit Rías Baixas. Stuk voor stuk prachtige wijnen en wereldberoemd.

Lees meer

Antinori's Brunello familie


De familie Antinori heeft sinds de jaren 90 heel veel geïnvesteerd om een Brunello estate van wereldklasse te creëren. en dat is gelukt! Het Pian delle Vigne Estate is gelegen zo’n zes kilometer ten zuiden van de stad Montalcino boven de vallei van de rivier Orcia. Het landgoed dankt zijn naam aan een typisch 19e-eeuws treinstation.

Lees meer

Clos Apalta: 3x perfecte 100 punten!

Clos Apalta scoort maar liefst 3 keer de perfecte 100 punten in de afgelopen 4 oogsten, geen wijn ter wereld kan dit evenaren.
Internationale topwijnen als Mouton Rothschild, Opus One, Chateau Margaux, Screaming Eagle of Ornellaia krijgen mooie scores, maar niet zo hoog als Clos Apalta. Zelfs de tweede wijn 'Petit Clos' scoort in dezelfde regionen als de wereldtop. En als je dan naar de prijs kijkt......

Lees meer

Boschendal: het allerbeste van Zuid-Afrika

Met meer dan 330 jaar geschiedenis en ervaring is Boschendal een iconisch estate in Zuid-Afrika. Dit estate van wereldklasse mixt zijn rijke verleden met nieuwe innovaties. Elke wijn is zorgvuldig gemaakt om te zorgen voor uniek drinkplezier.

Lees meer

Magische Masi Amarone

Masi is een van dé toonaangevende Amarone producenten, al in 1772 kocht de familie Boscaini de beroemde wijngaard Vaio dei Masi en noemde hun wijnbedrijf Masi. De huidige president Sandro Boscaini wordt 'mister Amarone' genoemd en heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan deze unieke wijnen.

Lees meer

Primeur Paul Jaboulet Hermitage 2016

Iconische Hermitage La Chapelle 2016 voor de primeurprijs van 3 jaar geleden.

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle is een van de iconische wijnen van de beroemdste heuvel in het Rhone Dal: De Hermitage.

De oogst 2016 scoort zowel bij de Britse wijnjournalisten als bij de Amerikaanse wijnpers heel goed en dat is uniek. De Engelsen richten zich meer op de elegantie en finesse, de Amerikanen op volheid en kracht.
Kortom het perfecte oogstjaar?

En dat voor een fractie van de prijs van Bordeaux of Borgogne met gelijkende scores. Lees snel meer op onze blog over de magnifieke Rhone oogst 2016!

Lees meer

Domaine Metairie d'Alon

Uit de Bourgogne komen echte klasse wijnen, voor sommige wijnliefhebbers zelfs de lekkerste wijnen ter wereld. De combinatie van terroir, klimaat, de edele Chardonnay druif en de expertise van de wijnmakers levert vaak geweldige wijnen op. Elegant, diepgaand, zuiver en gelaagd door subtiel houtgebruik.

Lees meer

Sublieme wijnen uit La Rioja; Beronia

Rioja is een van de populairste wijngebieden onder Nederlandse wijnliefhebbers, en terecht wat ons betreft. De wijnen zijn harmonieus en rijp als ze op de markt komen en zeer betaalbaar, vooral in verhouding tot de hoge kwaliteit.

Lees meer

Voorinschrijving Paul Jaboulet Cru's 2018

Voorkoop iconische Hermitage La Chapelle 2018.

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle is een van de iconische wijnen van de beroemdste heuvel in het Rhone Dal: De Hermitage.

Lees meer

Voorinschrijving Paul Jaboulet Secret de Famille

Onze meest verkochte wijnen van 2020 zijn de Secret de Famille Viognier en Syrah van Paul Jaboulet. Beide wijnen zijn zeer geliefd vanwege hun geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Schrijf nu in!

Lees meer

Boschendal sommelier selection

Boschendal (sinds 1685) is het beroemdste wijnhuis van de Kaap en maakt wijnen van wereldklasse. Zo ook deze Sommelier Selection Sauvignon Blanc, Chardonnay en Merlot-Cabernet. En nu voor nog geen € 10,- per fles!

Lees meer

Magnums

Extra uitpakken tijdens een diner of als geschenk? Echt indruk maakt u met een Magnum fles op tafel of als cadeau.

Lees meer

Tormaresca: het allerbeste uit Puglia

Eén van de best bewaarde geheimen van Italië is Puglia; de hak van de Italiaanse laars. Met zijn prachtige landschap gevormd door de zee. De indrukwekkende geschiedenis van dit gebied heeft gezorgd voor een interessante mix van architectuur.

Lees meer

Dé Super Tuscans: Tignanello vs Solaia

Tignanello is de allereerste Super Tuscan ooit geproduceerd. Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld en is nu een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Solaia volgde enkele jaren later en wordt nu gezien als dé ultieme Super Tuscan. Maar wat is het verschil tussen beide Antinori legendes? 

Lees meer

The Heritage Collection van Boschendal

Met meer dan 330 jaar geschiedenis en ervaring is Boschendal een iconisch estate in Zuid-Afrika. Deze drie geweldige rode wijnen, met de shiraz druif als basis, bewijzen dat maar weer eens.

Lees meer

Antinori Guado al Tasso Matarocchio 2016

Wij zijn zeer verheugd dat wij een zeer kleine allocatie hebben weten te bemachtigen van de Guado Al Tasso Matarocchio 2016. Wij informeren u als liefhebber van de topwijnen van Antinori als eerste over deze wijn.

Lees meer

Antinori: Limited editions

Kent u dat gevoel van een kind met een speelgoedcatalogus? Vroeger van Intertoys en nu van Bol.com. Kinderen zijn al dagen aan het aankruisen en plakken wat ze allemaal willen hebben van onze goedheiligman. Dat gevoel kregen wij toen Antinori ons vroeg om mijn favoriete wijnen aan te kruisen, zodat zij deze in een super-de-luxe branded wijnkist konden uitbrengen. En wij zijn heel braaf geweest en kregen ze bijna allemaal.

Lees meer

Ontdek Boschendal Elgin

Boschendal Elgin Chardonnay is al meerdere malen de absolute winnaar van het prestigieuze International Wine Challenge. Zo won deze wijn voor de 2015&2016 oogst de prijs voor de beste Chardonnay van Zuid-Afrika met maar liefst 96 punten!

Lees meer

Badia a Passignano

Is het toeval dat de plek die meer dan 1000 jaar lang het centrum van Italië is geweest, ook de plek is waar de mooiste Sangiovese van Toscane wordt gemaakt? Badia a Passignano; het magische klooster waar monniken nog altijd zorgvuldig waken over de gelijknamige wijn.

Lees meer

Onbekendste Antinori Cru

Graag laat ik u kennis maken met Bocca di Lupo, de meest onbekende Cru van Antinori. Als goede relatie van de familie krijgen wij veel van hun topwijnen te proeven, denk hierbij aan Tignanello, Solaia, Cervaro en Guado al Tasso. Tijdens één van deze tastings waren wij het meest overtuigd van een onbekende wijn; Bocca di Lupo.

Lees meer

Dom Pérignon 2010

Release nieuwe oogst Dom Pérignon 2010

Lees meer

Esterhazy - Adellijke goede wijnen uit Oostenrijk

Bij binnenkomst op kasteel Esterházy waan je je enkele eeuwen terug in de tijd van de aristocratie. In de barokke, met bladgoud beklede zalen vierde ooit de Esterházy familie grandioze feesten. De wereldberoemde componist Joseph Haydn zat hierbij aan het klavier.

Lees meer

Gekoelde rode wijn


Gedurende zomer schakelen we bijna automatisch over op frisse witte en frivole rosé wijnen.

Een vanzelfsprekende associatie met zon, warm weer en volle terrassen. En dat is natuurlijk ook erg lekker, maar daardoor zou u bijna vergeten dat rode wijn ook heerlijk smaakt in de zomer, zeker als u deze lekker koelt. Welke rode wijn kan u gekoeld drinken? Wij hebben een aantal tips voor u!

Lees meer

Piero Antinori: ‘This is my new Tignanello’.


Wanneer Piero Antinori dit zegt over een wijn, dan spitsen wij onze oren. Hij heeft namelijk in de afgelopen 40 jaar een ware revolutie ontketend in Toscane en Italië met zijn revolutionaire wijnen zoals Tignanello, Solaia, Cervaro en Guado al Tasso.

Lees meer

Het beste uit Nieuw-Zeeland: Jackson Estate

Nieuw-Zeeland is beroemd om zijn stuivende en overheerlijke Sauvignon Blancs, zeker uit Marlborough komen wijnen die zich kunnen meten met de beste ter wereld. Maar er is meer moois wat uit Marlborough komt: namelijk TOP Pinot Noirs. Jackson maakt volgens de gezaghebbende wijnshow IWSC de allerbeste en voor een zeer aantrekkelijke prijs!

Lees meer

Iconische Champagnes

Nieuw! De crème de la crème van Champagne: Dom Pérignon, Krug, Ruinart, Veuve Clicquot en Moët & Chandon. Deze collectie Champagnes zijn een mooie aanvulling op onze topwijnen en wij hopen u te verleiden om vaker van een top Champagne te genieten.

Lees meer

Tormaresca Calafuria: Italië's beste rosé

Eén van de best bewaarde geheimen van Italië is Puglia; de hak van de Italiaanse laars. Met zijn prachtige landschap gevormd door de zee.

Lees meer

Preventieve maatregelen

De gezondheid van onze medewerkers, partners en klanten staat op dit moment bij ons voorop. Bovendien hebben wij allen de zeer belangrijke verantwoordelijkheid en taak om een exponentiële uitbraak van het huidige corona-virus (COVID-19) - en daarmee de eventuele overbelasting van ziekenhuizen - te allen tijde helpen te voorkomen.

Lees meer

Wijn-Weekend (nieuwe datum volgt)

Kom op 18 of 19 april naar ons Wijn-Weekend en verwen uw zintuigen met fantastische wijnen en natuurlijk de beste verhalen, letterlijk rechtstreeks van de bron.

Lees meer

Super Tuscan: Guado al Tasso


Piero Antinori is persoonlijk verantwoordelijk voor de ontdekking en evolutie van het wijngebied Bolgheri. Hij was betrokken bij de wijnprojecten Sassicaia en Ornellaia, voor hij in de jaren 80 zijn eigen estate stichtte in Bolgheri: Tenuta Guado Al Tasso. Hier wordt onder andere de gelijknamige cru gemaakt.

Lees meer

Het beste witte wijn estate

Castello della Sala in Umbrië is een schitterend kasteel uit de 14de eeuw. Prachtig gelegen op een heuveltop, omringt door de beste wijngaarden van Umbrië. Dit estate voor beschouwd als een van de beste witte wijn estates van Italië. Onder andere de meest bekroonde wijn van Italië zag hier het levenslicht: Cervaro della Sala.

Lees meer

Solaia 2016 scoort ook de perfecte 100 punten!

Van alle Super-Tuscans heeft geen enkele wijn tegenwoordig een hoger aanzien dan Solaia van het wijnhuis Antinori! Na de 100 punten voor de oogst 2015 geeft vooraanstaand wijnschrijver James Suckling de Solaia 2016 namelijk ook de perfecte 100 punten.

Lees meer

Voorinschrijving Paul Jaboulet Cru's 2017

Voorverkoop iconische Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle 2017 gestart.

Paul Jaboulet Hermitage La Chapelle is een van de iconische wijnen van de beroemdste heuvel in het Rhône Dal: De Hermitage. Naast de icoonwijn, zijn er minder bekende, maar fantastische biologische wijnen vrijgegeven. Allemaal met topscores en voor zeer aantrekkelijke primeur prijzen!

De oogst 2017 is het derde top oogstjaar op rij voor de Noord-Rhône scoort geweldig goed bij alle wijnschrijvers: Robert Parker (98 punten), Jeb Dunnuck (dé Rhone specialist, 99 punten) en James Suckling (98 punten)

En dat voor een fractie van de prijs van Bordeaux of Borgogne met gelijkende scores. Lees snel meer op onze blog over de magnifieke Rhône oogst 2017!

Lees meer

Terugblik op 2019

En dan zijn we alweer twaalf maanden verder, tijd voor de jaarlijkse terugblik op mijn wijnvoorspellingen.

Enkele voorspellingen zijn goed uitgekomen, maar ik zat er ook flink naast.

Benieuwd welke voorspellingen van een jaar geleden uitgekomen zijn?

Lees dan gauw verder!

Met klinkende groet,

Christian Griffioen

Lees meer

Het allerbeste van Boschendal

Met meer dan 330 jaar geschiedenis en ervaring is Boschendal een van iconische estates in Zuid-Afrika, beroemd vanwege de picknick, het historische landgoed en natuurlijk de wijnen. Voor zijn rode topwijnen vormt de shiraz druif altijd de basis en dat bewijzen deze drie geweldige wijnen maar weer eens.

Lees meer

S.Pellegrino - Diamond Bottle

Al sinds 1899 is S.Pellegrino een gevestigde naam over de hele wereld en dat al 120 jaar lang! Om dit speciale moment te vieren lanceert S.Pellegrino een nieuwe limited edition-fles: de Diamond Bottle.

Lees meer

Dé Super Tuscan: Tignanello

Tignanello is de allereerste Super Tuscan ooit geproduceerd. Als 'tafelwijn' veroverde Tignanello de (wijn)wereld en is nu een van de bekendste en meest geliefde Italiaanse wijnen. Ontdek het geheim en schrijf je in voor de nieuwste oogst!

Lees meer

6 dingen die u niet wist over Amarone


Amarone is een van de bekendste en kostbaarste wijnen van Italië. Met zijn brutaal krachtige en onderscheidende smaak is Amarone een van de meest kenmerkende wijnen van Italië. De 6 dingen die deze legendarische wijn zo bijzonder maken: Wilt u een echte top Amarone proberen? Kijk dan eens naar wijnen van Bertani, Quintarelli of onze topproducent Masi.

Lees meer

Proef Zuid-Afrika en win een reis!

Heb je altijd al gedroomd van een reis naar Zuid-Afrika? Wanneer je heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen via onze shop aanschaft wordt dit misschien wel werkelijkheid!

Lees meer

Prunotto Barolo & Barberesco (2015/2016)

2015 en 2016 zijn uitzonderlijk goede oogstjaren in Piemonte, de geboortegrond van Barolo en Barbaresco wijnen. Piemonte ligt onder Turijn, het schitterende glooiende landschap brengt niet alleen wijnen voort van wereldklasse, maar ook de culinaire beweging Slowfood en de mooiste truffels komen hier vandaan.

Lees meer

Clos Apalta 2016: 'One of finest Clos Apaltas of all time'

Clos Apalta is het vlaggenschip van Lapostolle en de Chileense wijnwereld, deze wijn én prachtige winery in de net zo mooie de Colchagua vallei, toont aan dat de Chileense wijnen zich kunnen meten met de topwijnen uit de hele wereld. De oogst 2016 wordt door Robert Parkers Wine Advocate omschreven als: 'this has to be one of finest Clos Apaltas of all time'

Lees meer

Een jaartje geduld wordt beloond

Een jaar wachten, dat klinkt als een hele lange tijd, maar de tijd vliegt. Dat hoef ik niemand te vertellen, wat deed jij vorige zomer? Naast het leren lopen van mijn oudste zoon kocht ik vorig jaar zomer twee doosjes Buitenverwachting Chardonnay 2016. Ik gaf jullie het advies om deze minimaal 1 jaar te laten liggen en heb natuurlijk mijn eigen advies opgevolgd.

Lees meer

Dé ultieme Amarone Riserva

Als je aan Amarone denkt, denk je aan Masi. Zij zijn een van de toonaangevende familiebedrijven die op de traditionele manier Amarone maken in het hart van de Valpolicella streek.

Lees meer

Guado al Tasso 2016: de beste score ooit

Onlangs kregen wij het bericht dat de oogst 2016 Guado al Tasso Superiore de hoogste score ooit heeft ontvangen van Robert Parker's Wine Advocate: 98 punten!

Lees meer

Cervaro; de best scorende wijn van Italië

Toen wij de 2017 Cervaro della Sala proefden waren wij bij de eerste slok helemaal verkocht! Robert Parker is het met ons eens: 95+ punten en James Suckling geeft zelfs 99 punten. Cervaro della Sala is daarmee de hoogst scorende Italiaanse witte wijn!

Lees meer

Privada: beste Argentijnse wijn


Wijnmaker David Bonomi van Bodega Norton is een van de nieuwe generatie wijnmakers die Argentijnse wijn op de kaart heeft gezet. Dit is terug te zien in zijn award-winnende wijnen zoals de Privada met wel 7 awards op zijn naam. Voorheen een privé wijn van de familie maar nu kunnen wij er ook van genieten!

Lees meer

Een verticaaltje

Waarom schaffen verzamelaars van elk oogstjaar van hun favoriete wijnen een kistje aan? Vooral omdat het erg leuk en interessant is! Maar er is meer. In onze blog vertellen we u waarom een dergelijke wijncollectie een hele goede investering is.

Lees meer

Onze wijnen; direct van de bron

Wij kopen al onze wijnen direct bij het wijnhuis en kennen ook alle wijnmakers en families die in veel gevallen al generaties lang wijn maken. Maar waarom is dat zo belangrijk? Ontdek meer over nepwijnen die niet van echt te onderscheiden zijn, wijnen die over meerdere continenten gereisd hebben en wat de kracht van een familiebedrijf is.

Lees meer

Montrachet

(Le) Montrachet is de naam van de beroemdste wijngaard voor witte wijnen ter wereld. De wijngaard is slechts 8 hectare groot en geeft per jaar iets meer dan 50.000 flessen van de duurste droge witte wijn ter wereld.

Lees meer

Antinori privé proeverij

Sommige wijnen zijn zo schaars en bijzonder dat ze de eretitel icoonwijnen krijgen. Dit is waar de familie Antinori in Italië bekend om staat. Tijdens een prive proeverij leer je de wijnen als de Solaia, Cevaro en Tignanello echt kennen. Deze proeverij is op aanvraag!

Lees meer

Onze expertise

Wijn is complex: er is ongelofelijk veel keuze en een ongekende variatie in druiven, gebieden en wijnmakers. Met een team van wijnontdekkers, wijnconnaisseurs en wijnsommeliers is er kennis over wijn op elk vlak en niveau en willen we wijn(kiezen) vooral leuk maken. Zo blijft er meer tijd over om te genieten!

Lees meer

Wijnvoorspellingen 2019

Een glazen bol hebben we niet maar wel een vol glas wijn! Ontdek onze voorspellingen voor 2019. Welke wijnen gaan we dit jaar drinken?

Lees meer

Marchese Antinori Chianti Classico Riserva

Op het beroemdste wijndomein van Italië, Tenuta Tignanello, worden drie wijnen gemaakt. De eerste twee kent bijna iedereen: Solaia en Tignanello. Deze wijnen hebben in de jaren 70 de Italiaanse wijnmarkt totaal op zijn kop gezet en vormen nu de absolute top van Italië.

Lees meer

Scoort beter dan Chateau d'Yquem

Vin de Constance is een iconische Zuid-Afrikaanse dessertwijn waarvan de geschiedenis meer dan 300 jaar terug gaat toen o.a. Jane Austen, Charles Dickens, Bonaparte Napoleon & leden van diverse koninklijke huizen de Vin de Constance als favoriete wijn dronken.

Lees meer

Ook Clos Apalta 2015 scoort de perfecte 100 punten!

De Clos Apalta 2014 kreeg 100 punten van James Suckling, maar 2015 vindt hij nog beter, maar kan niet meer dan het hoogst haalbare geven:100 punten geven. Het is werkelijk uniek dat twee oogsten achter elkaar 100 punten krijgen! De oogst 2015 zal in september 2018 vrij worden gegeven, Wil je kans maken op de Clos Apalta 2015? Lees dan verder en vul het formulier in, dan nemen wij contact met je op zodra de allocatie en prijs bekend is.

Lees meer

Solaia 2015: 2x de perfecte 100 punten!

Van alle Super-Tuscans heeft geen enkele wijn tegenwoordig een hoger aanzien dan Solaia van het wijnhuis Antinori! Nu is het tijd om deze hoge verwachtingen te overtreffen met de oogst van de eeuw: 2015. James suckling heeft de Solaia 2015 namelijk met de perfecte 100 punten beoordeeld.

Lees meer

2015 Guado al Tasso Bolgheri: 97/100 punten!


De 2015 oogst uit Toscane wordt niet voor niets de oogst van de eeuw genoemd. Wij hebben de wijnen geproefd en het zijn stuk voor stuk juweeltjes die ruim 20 jaar bewaard kunnen worden. De komende maanden worden de absolute incoonwijnen van Antinori vrijgegeven zoals Tignanello, Solaia en nu als eerste de Guado al Tasso!

Lees meer

Uit de kelders van Antinori: grote flessen


Begin dit jaar kregen wij van Antinori de mogelijkheid om de mooiste groot formaat flessen uit hun kelder te kopen en die kans hebben wij gegrepen! Wij voelden ons als een kind in een snoepwinkel: een kelder vol gerijpte, groot formaat flessen van Antinori.
Ze zijn direct naar ons gebracht en zodoende komen deze flessen in perfecte conditie bij jou.
Van elke wijn zijn slechts één of enkele flessen beschikbaar, op is ook echt op. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld, indien de gewenste wijn nog beschikbaar is krijg je een bevestiging.

Lees meer