Smaakgarantie
Vanaf 12 flessen of €100,- is de verzending gratis.
Ruime keuze uit 634 wijnen
91 Wine spectator
Gold Mundus Vini
91 James Suckling

Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Brut 3 liter

Herkomst: Frankrijk, Champagne
Druif: Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay
Licht, fris en fruitig wit, verfijnd, citrusfruit, kruiden, dubbele magnum
Champagne Nicolas Feuillatte biedt veel waar voor zijn geld, een heerlijke frisse, feestelijke Champagne om van te genieten op elk mooi moment. Het wordt meteen feestelijk als deze dubbel magnum wordt ontkurkt.
€ 245,00 | 3.0000L
Artikel niet op voorraad.
Heeft u een vraag? Bel gerust!
088 7120100

Dubbel Magnum: Bleke heldere goudgele kleur. De mousse is zeer verfijnd, delicaat en fluweelzacht. In het veelbelovende bouquet aroma’s van wit fruit, zoals appel, peer en perzik, en diverse specerijen. Zacht, frisse aanzet. In de elegante smaak wordt citrusfruit gecombineerd met iets van appel. Gevolgd door een lange afdronk met opvallend frisse zuren. Drie jaar rijping in de kelder van Nicolas Feuillatte. Tevens verkrijgbaar in: 75cl, Magum, 6L, 9L en 12L.

Wijnkaartnaam Nicolas Feuillatte Brut Réserve Dubbele Magnum
Land Frankrijk
Regio Champagne
Druif Pinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay
Lagering 100% in een roestvrijstalen tank
Temperatuur 10 - 12°C
Bewaarpotentie Op dronk
Wijn & Spijs Heerlijk als aperitief en door de brede smaakbeleving passend bij menig gerecht.
Sluiting Champagnekurk
Smaak Licht, fris en fruitig wit
Alcohol 12%
Frankrijk, Champagne
Het succes van Champagne Nicolas Feuillatte bestaat dankzij twee visionaire mannen. Nicolas Feuillatte, oprichter van het gelijknamige champagnemerk en onverschrokken zakenman, en Henri Macquart, de grondlegger van de champagnecoöperatie Centre Vinicole de la Champagne. Gesteund door een handjevol gewillige liefhebbers, slagen ze er al snel in hun missie om champagne van hoge kwaliteit te maken, geschikt voor een zo breed mogelijk publiek.
 
Onze huischampagne
Onze huischampagne; Nicolas Feuillatte. Wordt geschonken in vele toprestaurants en Business Class van diverse airlines vanwege zijn perfecte prijs-kwaliteit verhouding. Leuk weetje; 1 glas Champagne heeft al meer dan een miljoen bubbels.
 
Nicolas Feuillatte
Nicolas Feuillatte is als fransman verhuisd naar New York en is hier groot geworden door het importeren van Afrikaanse koffie naar de Verenigde Staten. In 1976, in zijn 50e levensjaar begon hij met het produceren van Champagne onder de naam Nicolas Feuillatte voor zijn vrienden in Amerika. Tussen zijn eerste klanten zat ook de Family Kennedy en Aristote Onassis. In 1986 gaf Nicolas Feuillatte het merk aan de coöperatie van Henri Macquart.
 
Henri Macquart
Henri Macquart is de poinier en oprichter van het Centre Vinicole de la Champagne, dat ontstond in 1972 in het hart van de Côte de Blancs. Het doel van deze organisatie was om krachten van verschillende wijnboeren te bundelen zodat zij ieder jaar hun druiven verkochten en dat ze bij het Centre Vinicole de la Champagne ieder jaar een beetje van hun oogst konden reserveren voor slechtere jaren. Tegenwoordig heet dit een Coöperatie.
 
Meest verkochte champagnemerk van Frankrijk
Het succes van de Champagne is af te leiden aan hun groei van de afgelopen 50 jaar. Het is het meest verkochte champagnemerk van Frankrijk en in volume de nummer 3 van de wereld, net na Moët en Veuve Clicquot. Ze zijn erin geslaagd om een champagne van hoge kwaliteit te maken die geschikt is voor een zo breed mogelijk publiek.
 
Het succes van de coöperatie
Het succes van Nicolas Feuillatte is te danken aan de kracht van de coöperatieve model, wat uniek is in Champagne. 5.000 verschillende wijnboeren zetten zich collectief in om te blijven innoveren en de beste druiven te verbouwen, om zo de prachtige Champagnes van Nicolas Feuillatte te blijven kunnen produceren op een manier dat iedereen er vruchten van plukt
 
 

 

Nicolas Feuillatte
91 punten - Wine spectator
Gold award- Mundus Vini
91 punten - James Suckling
Baked peaches, tart tatin, apricot pie and honey. Lemons, too. Medium-bodied with a creamy mousse and vibrant acidity. Pretty pastry notes to close. Drink now.
Anderen kochten ook